Θάνατος Αλέξανδρου Λάμπη: «Υποχρέωση να υπάρχει ένα ασθενοφόρο στη Γ' Εθνική» - Όσα αναφέρει το ΕΚΑΒ

Newsbomb

Glomex

Το ελληνικό ποδόσφαιρο θρηνεί τον χαμό ενός νέου παιδιού, του Αλέξανδρου Λάμπη, ο οποίος κατέρρευσε στον αγώνα Ηλιούπολη – Ερμιονίδα.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής πήγε να εκτελέσει ένα πλάγιο άουτ κι έχασε τις αισθήσεις του.

Ο αγώνας διακόπηκε αμέσως κι οι γιατροί κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να τον επαναφέρουν, χρησιμοποιώντας απινιδωτή. Το ιατρικό τιμ συνέχισε τις προσπάθειες μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, το οποίο έφτασε στο γήπεδο μετά από 15 λεπτά. Απινίδωση γινόταν και μέσα στην κινητή ιατρική μονάδα.

Παρά τις τεράστιες προσπάθειες του ιατρικού τιμ, αλλά και των γιατρών στο νοσοκομείο, ο Λάμπη δεν ανέκτησε την επαφή με το περιβάλλον κι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 22 ετών.

Το ΕΚΑΒ ενημέρωσε για τους χρόνους ανταπόκρισης στην κλήση που δέχθηκε. Αναλυτικά:

  • Στις 15.11 η κλήση και άμεση διαβίβαση σε μηχανή άμεσης επέμβασης.
  • Στις 15:23 άφιξη μηχανής στο συμβάν και ακολούθως ζητείται συνδρομή και ασθενοφόρου για τη διακομιδή.
  • Στις 15.27 άφιξη του ασθενοφόρου-κινητής μονάδας.
  • Στις 15.32 αναχώρηση του ασθενοφόρου για νοσοκομείο
  • Στις 15.43 η άφιξη στο νοσοκομείο

Δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία ασθενοφόρου στη Γ' Εθνική

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Γ’ Εθνικής, η παρουσία ασθενοφόρου δεν είναι υποχρεωτική για να ξεκινήσει ένα παιχνίδι. Στη διαφοροποίηση του συγκεκριμένου κανονισμού στάθηκε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ για τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε για να επανέλθει ο Αλέξανδρος Λάμπη.

«Είναι πραγματικά ένα τραγικό περιστατικό. Ένα νέο παιδί έφυγε από τη ζωή. Έπεσε στο γήπεδο στο 4ο λεπτό, έγιναν όλες οι προσπάθειες. Υπήρχε γιατρός στο γήπεδο. Έγινε χρήση και ΚΑΡΠΑ (σ.σ. Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση) και του απινιδωτή, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να επανέλθει. Η μητέρα ήταν παρούσα στο γήπεδο και έζησε όλες αυτές τις στιγμές.

Θα πρέπει να εξεταστεί από την πλευρά του κράτους η υποχρέωση να υπάρχει ένα ασθενοφόρο και στη Γ' Εθνική. Υπάρχουν πολλά περιστατικά το τελευταίο διάστημα με αθλητές που χάνουν τις αισθήσεις τους στο γήπεδο.

Έγινε μεγάλη προσπάθεια για το παιδί, αλλά είχε πολύ χαμηλούς σφυγμούς και δεν μπόρεσε να επανέλθει σε καμία στιγμή. Στο ασθενοφόρο διασωληνώθηκε, πήγε στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”, αλλά δυστυχώς εκεί κατέληξε».

ΠΑΟΚ: «Καλό ταξίδι, Αλέξανδρε»

Το δικό του «αντίο» στον νεαρό ποδοσφαιριστή, είπε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ανέφερε σε μήνυμα του στα social media: «Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Λάμπη. Καλό ταξίδι Αλέξανδρε...».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλέξανδρος Λάμπη: «Aλέκο μας, μαζί σου έφυγε και ένα μέρος της ψυχής της ομάδας μας»

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved