ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ξηλώνουν» τον Τίμοστσουκ – Του αφαιρούν μετάλλια και βραβεία

Ανατόλι Τίμοστσουκ
Intime

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο «στόχαστρο» έντονης κριτικής έχει βρεθεί ο πρώην αρχηγός της εθνικής, Ανατόλι Τίμοστσουκ, λόγω της στάσης του μετά τη ρωσική εισβολή.

Ο ρέκορντμαν συμμετοχών στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ουκρανίας μέχρι στιγμής έχει αποφασίσει να διατηρήσει ουδέτερη στάση, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην πατρίδα του.

Ο 42χρονος είναι βοηθός προπονητή στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης κι εν αντιθέσει με άλλους συμπατριώτες του (βλ. Αντρέι Βορονίν), δεν έχει παραιτηθεί από τη θέση του.

Ο Ρουσλάν Μαλινόφσκι της Αταλάντα είχε τονίσει πριν από λίγο καιρό ότι δεν τον θεωρεί πλέον «θρύλο», ενώ η ουκρανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποία αναφέρει ότι θα του αφαιρέσει όλες τις ατομικές διακρίσεις και τα βραβεία.

Η ανακοίνωση

«Από την έναρξη των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον της Ουκρανίας, ο Ανατόλι Τιμοστσούκ, πρώην αρχηγός της εθνικής Ουκρανίας, όχι μόνο δεν προέβη σε κάποια δημόσια δήλωση για το ζήτημα, αλλά ούτε διέκοψε τη συνεργασία του με το σύλλογο του επιτιθέμενου. Την ώρα που ένας άλλος σύλλογος, η Μπάγερν, δημοσιεύει ανακοινώσεις και ενεργεί υποστηρικτικά στην Ουκρανία, ο Τιμοστσούκ συνεχίζει να παραμένει σιωπηλός και να δουλεύει σε σύλλογο του επιτιθέμενου. Κάνοντας τη συνειδητή επιλογή του, ο Τιμοστσούκ καταστρέφει την εικόνα του ουκρανικού ποδοσφαίρου και παραβιάζει τον κώδικα δεοντολογίας και του ευ αγωνίζεσθαι της ομοσπονδίας».

Ο άλλοτε παίκτης της Μπάγερν Μονάχου αναμένεται να χάσει όλα τα κρατικά βραβεία και τους επίτιμους τίτλους, ενώ θα του αφαιρεθούν και τα μετάλλια που έχει πάρει με τα τρόπαια που κατέκτησε με τη Σαχτάρ. Επίσης, θα διαγραφεί από τη λίστα με τους διεθνείς παίκτες.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Σάκχοφ συνάντησε για πρώτη φορά το νεογέννητο παιδί του