ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντιέγκο Μαραντόνα: Η φανέλα από το «Χέρι του Θεού» θα πουληθεί 5.000.000 ευρώ!

Ντιέγκο Μαραντόνα Diego Maradona
AP Images

Ντιέγκο Μαραντόνα: Σε δημοπρασία τίθεται η φανέλα του «Θεού της μπάλας» από τον περιβόητο αγώνα της Αργεντινής με την Αγγλία, για τα προημιτελικά του Μουντιάλ 1986.

Ο «Ντιεγκίτο» σημείωσε δύο τέρματα στον δρόμο προς την κατάκτηση του τροπαίου.

Αμφότερα έμειναν στην ιστορία, το πρώτο γιατί δεν έπρεπε να μετρήσει γιατί είχε χρησιμοποιήσει το χέρι του και το δεύτερο επειδή ήταν ένα από τα πιο όμορφα στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

«Αν χρησιμοποίησα το χέρι μου; Ήταν το χέρι του Θεού», είχε απαντήσει ο Μαραντόνα στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, μετά τον αγώνα.

Η φανέλα του «Θεού της μπάλας» από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση θα τεθεί προς δημοπρασία κι αναμένεται να πουληθεί για τουλάχιστον 4.790.000 ευρώ, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος δημοπρασιών Sotherby's την Τετάρτη (6/4).

Η φανέλα ανήκει στον παλαίμαχο Άγγλο μέσο, Στιβ Χοτζ, ο οποίος άλλαξε φανέλες με τον Μαραντόνα, μετά το φινάλε του ματς. Μετά τον θάνατο του, το 2020, ο Χοτζ είχε πει ότι δεν ήταν προς πώληση, αλλά τελικά άλλαξε γνώμη.

Η φανέλα του σπουδαίου Βραζιλιάνου Πελέ από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1970 είναι η πιο ακριβή φανέλα ποδοσφαίρου που πωλήθηκε σε δημοπρασία, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες. Έπιασε 157.750 λίρες το 2002, πάνω από τρεις φορές από την αναμενόμενη τιμή.

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Η FIFA θέλει να αυξήσει τη διάρκεια των αγώνων σε 100 λεπτά