ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελλάδα – Κόσοβο 2-0: Πρώτη και καλύτερη η Εθνική! - Σφράγισε άνοδο, ονειρεύεται Euro 2024

Εθνική ομάδα
Intime

Εθνική ομάδα: Η Ελλάδα νίκησε 2-0 το Κόσοβο στον Βόλο κι εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλο της στο Nations League, πετυχαίνοντας τον πρώτο σημαντικό στόχο της.

Σαν σήμερα το 2004 η Εθνική κέρδιζε την Πορτογαλία και ξεκινούσε την επική πορεία της ως το έπος του 2004!

Ελλάδα - Κόσοβο 2-0
Οι σκόρερ του Ελλάδα - Κόσοβοuefa.com

Με την «αύρα» εκείνης της ιστορικής αρχής, 18 χρόνια μετά, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχε τον πρώτο σημαντικό στόχο του, έπειτα από αρκετό καιρό, όπου δεν τα κατάφερε.

Η ανανεωμένη εθνική ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ έκανε το «4 στα 4» και «κλείδωσε» την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο της League C του Nations League, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Παράλληλα, ως νικήτρια του γκρουπ της, εξασφάλισε και την παρουσία της στο τρίτο μονοπάτι των μπαράζ για το Euro 2024, κάνοντας έτσι κι ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του μεγάλου στόχου! Την επιστροφή σε τελική φάση μιας μεγάλης διοργάνωσης.

Πέρα από τα παραπάνω, η Εθνική έγραψε και ιστορία, καθώς με το «4 στα 4», ισοφάρισε το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της, σε όμιλο διοργάνωσης. Το 1994 είχε ξεκινήσει με τέσσερις νίκες τα προκριματικά του EURO 1996.

Ο Δημήτρης Λημνιός στο Πανθεσσαλικό

Ο μεγάλος άτυχος της Εθνικής, Δημήτρης Λημνιός, ο υπέστη ρήξη χιαστού στο ματς με την Κύπρο, ήταν στο πλευρό των συμπαικτών του, καθώς βρέθηκε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Από την πλευρά τους, οι διεθνείς του αφιερώνουν το πρώτο γκολ, σηκώνοντας μια φανέλα με το όνομα του, σε μια πολύ όμορφη, όσο και συγκινητική στιγμή.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι διεθνείς μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με σαφή διάθεση να κρατήσουν την μπάλα και να ελέγξουν τον ρυθμό, ψάχνοντας τρόπο να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή. Μολονότι, η Εθνική δεν βρήκε κάποια μεγάλη στιγμή στο πρώτο 20λεπτο, έκανε αισθητή την παρουσία της, με κάποια καλά σουτ.

Γενικότερα, η εικόνα της Ελλάδας ήταν καλή στο πρώτο μέρος, μολονότι δεν κατάφερε να διασπάσει την «κλειστή» άμυνα του Κοσόβου, το οποίο δεν απείλησε καθόλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι την ανάπαυλα τα σουτ ήταν 11-2, με το πιο σημαντικό να είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα σουτ δημιουργήθηκαν με καλές προϋποθέσεις.

Κύριος εκφραστής των καλών στιγμών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν ο Μπακασέτας, ο οποίος κυνήγησε όλες τις φάσεις, ψάχνοντας το τέταρτο τέρμα του σε ισάριθμα ματς.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μετά την ανάπαυλα, καθώς οι διεθνείς συνέχισαν να πιέζουν ψηλά και να έχουν την κατοχή, προσπαθώντας να βρουν ρήγματα στην περιοχή των παικτών του Αλεν Ζιρές.

Η πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων έβαλε δύσκολα στην Ελλάδα, η οποία όμως έπαιξε με υπομονή και τελικά δικαιώθηκε στο 71ο λεπτό! Οι δύο αλλαγές του Πογέτ συνεργάστηκαν, με τον Μάνταλο να κάνει τη σέντρα και τον Γιακουμάκη με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, λύνοντας τον γόρδιο δεσμό.

Οι διεθνείς σε μια πολύ όμορφη κίνηση αφιέρωσαν το τέρμα στον Δημήτρη Λημνιό, σηκώνοντας μια φανέλα με το όνομα του, ενώ μετά το 1-0 υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή, καθώς επικράτησε ένταση στις κερκίδες.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, οι παίκτες του Πογέτ έδωσαν χώρο στους αντιπάλους τους, οι οποίοι πίεσαν για την ισοφάριση. Στην τελευταία φάση ο Μούριτς ανέβηκε σε μια προσπάθεια το Κόσοβο να κάνει το 1-1, ωστόσο η Εθνική αμύνθηκε και πάλι υποδειγματικά κι ο Μάνταλος στην αντεπίθεση έκανε το 2-0 στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων, «σφραγίζοντας» την κορυφή!

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιούλιαν Βάινμπεργκερ (Αυστρία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιακουμάκης, Μάνταλος, Βλαχοδήμος - Κριεζίου
ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Μπακασέτας (85' Γιαννούλης), Σιώπης, Μπουχαλάκης (77' Κουρμπέλης), Χατζηγιοβάνης (46' Μάνταλος), Μασούρας (85' Αλεξανδρόπουλος), Παυλίδης (58' Γιακουμάκης)
ΚΟΣΟΒΟ (Αλέν Ζιρές): Μούριτς, Ντομγκιόνι, Ραχμάνι, Κριεζίου, Αλίτι, Μπιτίκι (77' Ζένελι) , Μουσλία (58' Ιντρίσι), Μπερίσα, Ρουντάνι (46' Λοσάι), Μουρίκι, Ρασίτσα (90+1' Σαχίτι)

ΤΑ HIGHLIGHTS

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Εθνική ομάδα
Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικήςuefa.com

Σχετικές ειδήσεις