ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε τη συμβολή του προέδρου της UEFA για Elite διαιτητές

Κυριάκος Μητσοτάκης
Intime News

Super League: Το θέμα της διαιτησίας έχει δημιουργήσει μεγάλη ένταση στο ελληνικό πρωτάθλημα και προκάλεσε την παρέμβαση, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το τεταμένο κλίμα που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες έκαναν τον πρωθυπουργό να λάβει δραστικά μέτρα, ώστε η κατάσταση να μην ξεφύγει περισσότερο και «τιναχτεί» στον αέρα το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.

Ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και του ζήτησε να μεσολαβήσει για να υπάρξουν Elite. Μάλιστα, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Σλοβένος παράγοντας αναγνώρισε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεσμεύθηκε να προσπαθήσει να βοηθήσει.

Την επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν επιβεβαίωσε κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Στη σημερινή (30/3) ενημέρωση, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της UEFA. Στη χώρα μας διεξάγεται ένα πρωτάθλημα που είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων ετών και νομίζω ότι όλοι θέλουμε οι παράγοντες του ποδοσφαίρου και προφανώς και η διαιτησία να συμβάλλει έτσι ώστε να κυλήσουν οι επόμενες αγωνιστικές με διαφάνεια. Να συμβάλλουν όλοι έτσι ώστε το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί και να τελειώσει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και με διαιτησίες υψηλού επιπέδου, που δεν αμφισβητείται το κύρος τους και η αποτελεσματικότητά τους».

Να θυμίσουμε ότι την Τρίτη (28/3), ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπάλτακος είχε συνάντηση με τους ανθρώπους της UEFA, όπου ζήτησε βοήθεια για τα θέματα που έχουν προκύψει στο ποδόσφαιρο της χώρας μας.

Επίσης, για το ζήτημα έχει ενημερωθεί κι η FIFA, με τον Τζιάνι Ινφαντίνο να έχει ορίσει δύο επικεφαλής για να ασχοληθούν με το ελληνικό… ζήτημα, οι οποίοι θα αναφέρονται απευθείας στον πρόεδρο της ομοσπονδίας. Ο λόγος για τον υπεύθυνο των δικαστικών θεμάτων, Μιγκέλ Λιετάρντ Φερνάντεθ – Παλάσιος και τον προϊστάμενο της νομικής υπηρεσίας, Εμίλιο Γκαρθία Σιλβέρο.

Σχετικές ειδήσεις