ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Η επιστολή της ΠΑΕ στην Super League - Πότε θα παρθεί απόφαση από τη Super League

Παναθηναϊκός: Η επιστολή της ΠΑΕ στην Super League - Πότε θα παρθεί απόφαση από τη Super League
Intime

Παναθηναϊκός: Άμεσες ήταν οι ενέργειες της ΠΑΕ μετά την έξαρση του κορονοϊού στην ομάδα, όπου 24 μέλη αποτελούν επιβεβαιωμένα κρούσματα και την Παρασκευή (05/05) απεστάλη επιστολή στη Super League για την αναβολή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε αποστείλει επίσημο αίτημα αναβολής στη Super League από την Παρασκευή (05/05) καθώς 14 ποδοσφαιριστές και 10 μέλη του τεχνικού επιτελείου έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Αναλυτικά, στην επιστολή αναφέρεται:

«1. ΠΡΟΣ SUPER LEAGUE
2. ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ, κ. Ευάγγελο Μαρινάκη.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Δια της παρούσης αιτούμεθα όπως συγκαλέσετε άμεσα Δ.Σ. του Συνεταιρισμού με την διαδικασία του κατεπείγοντος προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την αναβολή του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή 07.05.2023 στις 20:00, λόγω ανωτέρας βίας, σύμφωνα με την παρ. 5 και 6 του Άρθρου 11 του Κ.Α.Π., καθώς σήμερα έχουν ήδη βρεθεί θετικοί στον Covid-19 14 ποδοσφαιριστές μας και 10 λοιπά μέλη της ομάδας μας (μέλη προπονητικού επιτελείου, φυσιοθεραπευτές κλπ.). Σημειωτέον ο ως άνω αριθμός των θετικών κρουσμάτων στον ιό Covid-19 εντός της ομάδας αυξάνεται συνεχώς.

Με εκτίμηση,
Για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός».

Η επιστολή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
Η επιστολή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Την Κυριακή το ΔΣ της Super League

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League θα λάβει χώρα την Κυριακή (07/05) όπου θα παρθεί η απόφαση για το αίτημα αναβολής που έχει καταθέσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με την έξαρση των κρουσμάτων.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της Super League αναφέρεται:

«Ανακοινώνεται ότι αύριο Κυριακή, 7 Μαΐου 2023, στις 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1/ Αναβολή αγώνων ή/και αγωνιστικών ημερών και τυχόν επανορισμός αυτών, αναφορικά με την 9η και 10η αγωνιστική των Stoiximan Super League Playoffs τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, σε συνέχεια του από 5/5/2023 έγγραφου αιτήματος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

2/ Διάφορα».

Στον «αέρα» το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός είναι στον «αέρα». Οι «πράσινοι» επικαλούνται τον ΚΑΠ και τους λόγους ανωτέρας βίας, καθώς το αίτημά τους βασίζεται στις δύο παραγράφους του άρθρου 11 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου, 5,6, όπου αναφέρεται:

«Σε εξαιρετικές περιπτώσεις η διοργανώτρια μπορεί να αλλάξει την ημέρα, την ώρα και το γήπεδο τέλεσης του αγώνα, υποχρεούται όμως να ειδοποιήσει όλους τους εμπλεκομένους και το αρμόδιο Τμήμα Τάξης, τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την εκ νέου ορισθείσα ώρα έναρξης του αγώνα. Το 48ωρο αρχίζει από την αποστολή της ειδοποίησης, με FAX ή ηλεκτρονική αλληλογραφία, από την διοργανώτρια στους εμπλεκομένους. Κατ' εξαίρεση, για υγειονομικούς λόγους και μόνο όταν πρόκειται για την περίπτωση πανδημίας (covid-19), η ανωτέρω προθεσμία δύναται να συντμηθεί περαιτέρω σε τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα.

Η επιτροπή διοργανώσεων της ΕΠΟ και η εκάστοτε διοργανώτρια αρχή για τα επαγγελματικά και τα τοπικά πρωταθλήματα των ενώσεων με αιτιολογημένη απόφαση του Δ.Σ της ή του Προέδρου και του Αναπληρωτή Προέδρου/Αντιπροέδρου αυτής, μπορούν να αποφασίζουν την αναβολή αγώνων ή αγωνιστικών ημερών σε ειδικές περιπτώσεις ανωτέρας βίας. Αντιστοίχως με απόφαση του Δ.Σ της διοργανώτριας μπορεί να αναστέλλεται η έναρξη ή η συνέχιση ενός πρωταθλήματος ή ακό0μα και να διακόπτεται αυτό οριστικά υπό την προϋπόθεση οτι δεν παραβιάζονται διατάξεις του παρόντος κανονισμού (SL)».

Τι προβλέπει ο ΚΑΠ
Τι προβλέπει ο ΚΑΠ

Οι πρώτες ενδείξεις μετά την ΑΕΚ και ο καθημερινός έλεγχος

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που έρχονται από το «στρατόπεδο» των «πράσινων», οι πρώτες ενδείξεις πιθανών κρουσμάτων είχαν αρχίσει να «φαίνονται» την περασμένη Τετάρτη (03/05), ανήμερα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και τρεις ημέρες μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Μάλιστα, στο αθηναϊκό ντέρμπι, πολλοί ποδοσφαιριστές της Ένωσης αγωνίστηκαν καταπονημένοι, καθώς είχαν «χτυπηθεί» από ίωση, κάτι που υποστήριξε και στις δηλώσεις του ο Ματίας Αλμέιδα, αλλά ουδέποτε έγινε λόγος για ενδείξεις κορονοϊού.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός συνέχισε, όπως κάνει καθημερινά, τον μοριακό έλεγχο των ποδοσφαιριστών και του τεχνικού τιμ, καθώς στόχος είναι η ομάδα να έχει έγκαιρη εικόνα για κάθε πιθανό κρούσμα και να ενεργοποιηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τρεις ημέρες μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ υπήρξαν οι πρώτες ενδείξεις, όμως, τα τεστ που υποβλήθηκαν οι παίκτες και το επιτελείο ήταν αρνητικά. Ακολούθησε το ματς με τον ΠΑΟΚ στο «Απ. Νικολαΐδης» την Τετάρτη (03/05). Την επόμενη ημέρα η ομάδα είχε ρεπό και την Παρασκευή (05/05) στον εργαστηριακό έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκαν περισσότερα από 20 κρούσματα.

Σχετικές ειδήσεις