Super League, Playouts: Η Λαμία έριξε τον Λεβαδειακό και παίζει «τελικό» παραμονής με τον Ιωνικό

Newsbomb

Intime News

Super League: Η Λαμία ισοφάρισε σε 1-1 στο 90+3’ τον Λεβαδειακό, ο οποίος έγινε η πρώτη ομάδα που αποχαιρέτησε τη «μεγάλη» κατηγορία, μια αγωνιστική πριν το φινάλε των playouts.

Το γκολ του Τόσιτς στις καθυστερήσεις έδωσε έναν «χρυσό» βαθμό στην ομάδα της Φθιώτιδας, η οποία θα παίξει έναν «τελικό» με τον Ιωνικό την τελευταία αγωνιστική.

Ο Λεβαδειακός έδειξε σε ακόμη ένα ματς των playouts πολύ καλό πρόσωπο και προηγήθηκε στο 45+1’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νίκα. Νωρίτερα (42’), ο Μεντίνα είχε αστοχήσει από την άσπρη βούλα για τους γηπεδούχους.

Η ομάδα της Λιβαδειάς είχε δοκάρι στο 76ο λεπτό, με τον Μπακαρί Σακό, ο οποίος λίγο αργότερα έπεσε άτσαλα και υπέστη κάταγμα κλείδας, με αποτέλεσμα να διακομισθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό επηρέασε τον Λεβαδειακό, ο οποίος δέχθηκε το σοκ στο 90+3’, με τον πολύπειρο Ζόραν Τόσιτς να σκοράρει και να δίνει βαθμό που κρατά όρθια την ομάδα του.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
Κίτρινες: Νούνιες, Σιμόν, Στάνκο, Μανούσος – Μεχία, Μπελμόντ, Χάμοντ.
ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμπάντα, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σλίβκα, Τζανδάρης (62’ Τσούκαλος), Νούνιες (55’ Τσιλούλης), Στάνκο, Μαρτίνεθ (69’ Τόσιτς), Μεντίνα (69’ Μανούσος).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Γκροφ, Χάμοντ, Τσάπρας, Νίκας, Μεχία (90’+2’ Συμελίδης), Γιαννιώτας (90’+2’ Ντεντάκης), Γερεμέγεφ (46’ Σακό/83’ Μπελμόντ), Βρακάς (73’ Σαχπεκίδης), Λιάγκας, Παναγιώτου, Παζ.

Η Λαμία έμεινε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και θα πάει για δύο αποτέλεσμα την τελευταία αγωνιστική στον «τελικό» παραμονής με τον Ιωνικό. Η ομάδα της Νίκαιας προηγήθηκε δύο φορές στο Ηράκλειο στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, ο οποίος, όμως, βρήκε ισάριθμες φορές απάντηση. Το τελικό 2-2 φέρνει τον Ιωνικό στο -2 από τη σωτηρία, κάτι που σημαίνει ότι θέλει μόνο νίκη κόντρα στη Λαμία, την τελευταία αγωνιστική.

Διαιτητής: Γκορτσίλας
Κίτρινες: Ντίκο, Περέα - Τσιγκρίνσκι, Σάκιτς
Κοκκινες: Πασαλίδης
ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς - Λάρσον, Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης (75' Διαμαντής), Θοράριρσον - Περέα, Ντιουσέ, Μπάκιτς - Ντίκο (90'+5' Μοσκέρα), Φελίπε (75' Μπιφούμα).
Ιωνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης - Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα (85' Μάνος), Βαλεριάνος - Κάνιας, Σάκιτς (85' Ελευθεριάδης), Φαντιγκά (71' Γούλερι) - Μασάς, Μάντζης.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης και «κλείδωσε» μαθηματικά την παραμονή του, κάτι που ισχύει και για τους Αρκάδες παρά την ήττα. Ο Ατρόμητος νίκησε 2-0 τον Παναιτωλικό, ο οποίος, πάντως, θα έχει κι αυτός δεδομένα μια θέση στη Super League την ερχόμενη σεζόν.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής των playouts

  • Ατρόμητος – Παναιτωλικός 2-0
  • ΟΦΗ – Ιωνικός 2-2
  • ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 1-0
  • Λαμία – Λεβαδειακός 1-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 32 αγώνες)

7. ΟΦΗ 38
8. Ατρόμητος 37
9. ΠΑΣ Γιάννινα 33
10. Αστέρας Τρίπολης 30
11. Παναιτωλικός 30
12. Λαμία 28
13. Ιωνικός 26
14. Λεβαδειακός 25

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved