ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

AEK: Το πάρτι της ζωής της στη Νέα Φιλαδέλφεια! – Από τον πάτο στην κορυφή σε 365 ημέρες

ΑΕΚ απονομή Super League
Λευτέρης Παρτσάλης

ΑΕΚ: Οι «κιτρινόμαυροι» γιόρτασαν στην «OPAP Arena» την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ακριβώς έναν χρόνο μετά τον αποκλεισμό τους από την Ευρώπη.

Η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά από σχεδόν 20 χρόνια, συνδυάστηκε με την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Την πρώτη της χρονιά στο νέο γήπεδο, η ΑΕΚ κατάφερε να παίξει πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και να πανηγυρίσει το 13ο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Παράλληλα, έχει την ευκαιρία να κάνει και το νταμπλ, καθώς θα αγωνιστεί κόντρα στον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet.

Το πάρτι έξω από την «OPAP Arena» ξεκίνησε από νωρίς την Κυριακή (14/5), ο κόσμος είχε μαζευτεί έξι ώρες πριν τη σέντρα. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα έκαναν αυτό που έπρεπε κι η απονομή του τίτλου αποτέλεσε μια «έκρηξη» χαράς για ομάδα και κόσμο. Ο πρωτεργάτης Αργεντινός τεχνικός αποθεώθηκε, ενώ κι ο ίδιος το έζησε με την ψυχή του!

Κι όμως, ακριβώς έναν χρόνο πριν το ντελίριο χαράς στην «OPAP Arena», οι «κιτρινόμαυροι» είχαν βρεθεί στο χειρότερο σημείο. Ήταν 14 Μαΐου 2022, όταν η ΑΕΚ έβλεπε τον Άρη να επιστρέφει από το 0-2, να την κερδίζει και να την αφήνει εκτός Ευρώπης.

Η έλευση του Αλμέιδα, η ενίσχυση του ρόστερ και φυσικά η επιστροφή στο «σπίτι», αρκούσαν για την «Ένωση» να βρεθεί μέσα από 365 ημέρες από τον πάτο στην κορυφή!

Ο 49χρονος τεχνικός «μεταμόρφωσε» την ΑΕΚ και την οδήγησε στην, ίσως, κορυφαία σεζόν της σύγχρονης ιστορίας της. Αυτό θα γίνει βεβαιότητα σε περίπτωση που κάνει το νταμπλ, κάτι που δεν κατάφερε ούτε με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο της.

Σχετικές ειδήσεις