ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Έκπληξη για τον πάγκο με Μαρς - Η σύνδεση με Άαρονσον και η άφιξη Κορδόν

Ολυμπιακός: Έκπληξη για τον πάγκο με Μαρς - Η σύνδεση με Άαρονσον και η άφιξη Κορδόν
AP Photo/Rui Vieira

Ολυμπιακός: Ένα όνομα - έκπληξη «παίζει» δυνατά τις τελευταίες ώρες για τον πάγκο των «ερυθρόλευκων», καθώς ο Τζέσι Μαρς εμφανίζεται ως υποψήφιος για τους Πειραιώτες, με την παρουσία του να συνδέεται και με τον Μπρέντεν Άαρονσον της Λιντς.

Στην τελική… ευθεία μπαίνει η υπόθεση του νέου προπονητή στον Ολυμπιακό. Ο Αντόνιο Κορδόν αναμένεται τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διεργασίες για την επιλογή του «εκλεκτού» που θα βρεθεί στον πάγκο της ομάδας και θα αναλάβει να την «χτίσει» με στόχο την επιστροφή στους εγχώριους τίτλους.

Οι επαφές που έχει κάνει ο Ισπανός παράγοντας τις προηγούμενες ημέρες με υποψήφιους προπονητές είναι πολλές και προέρχονται κυρίως από την ιβηρική χερσόνησο. Ωστόσο, δημοσίευμα από τις ΗΠΑ φέρνει στο προσκήνιο ένα όνομα - έκπληξη. Ο λόγος γίνεται για τον Τζέσι Μαρς, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες αποχώρησε από την Λιντς.

Ο Αμερικάνος προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του στους πάγκους από την εθνική ομάδα της χώρας του, ως βοηθός, ενώ στην συνέχεια ανέλαβε τη Μόντρεαλ, πριν καταλήξει στους Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς. Με τους τελευταίους κατάφερε να κατακτήσει το «MLS Supporter’s Shield», ενώ αναδείχθηκε και «κορυφαίος προπονητής της σεζόν». Έπειτα από 151 παιχνίδια αποχώρησε από το «συγκρότημα» των ΗΠΑ και… πέρασε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά και πάλι ως μέλος του οργανισμού της Ρεντ Μπουλ.

Αρχικά, τον Ιούλιο του 2018 έγινε βοηθός προπονητής της Λειψίας, ενώ την επόμενη χρονιά συνέχισε στην έτερη ομάδα του οργανισμού, τη Σάλτσμπουργκ. Εκεί κατέκτησε δύο συνεχόμενα νταμπλ, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στους Γερμανούς. Όμως, δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στην Bundesliga και απομακρύνθηκε με απολογισμό 9 ηττών σε 20 παιχνίδια.

Το 2022 ο Τζέσι Μαρς αντικατέστησε τον Μαρσέλο Μπιέλσα στην Λιντς, απ’ την οποία αποχώρησε τον περασμένο Φεβρουάριο, σε μία ιδιαίτερη σεζόν για τους Άγγλους, που ολοκληρώθηκε με άσχημο τρόπο και τον υποβιβασμό στην Championship.

Η σύνδεση με τον Μπρέντεν Άαρονσον

Ο Μπρέντεν Άαρονσον
Ο Μπρέντεν Άαρονσον μπορεί να ακολουθήσει τον Τζέσι Μαρς που εμπλέκεται με τον ΟλυμπιακόAP Photo/Rui Vieira

Η εμπλοκή του ονόματος του Αμερικάνου τεχνικού με τον Ολυμπιακό ήρθε από το δημοσίευμα του «24ssports.com», στο οποίο γίνεται ανάλυση για την επόμενη ομάδα του Μπρέντεν Άαρονσον. Ο νεαρός εξτρέμ θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των ΗΠΑ και όπως είναι εύκολα αντιληπτό, δίνεται μεγάλη σημασία στα επόμενα βήματα της καριέρας του.

Ο 22χρονος άσος ανήκει στην Λιντς, όπου συνεργάστηκε και πάλι με τον Τζέσι Μαρς, όμως, ο υποβιβασμός των «παγωνιών» έχει ανοίξει την πόρτα της εξόδου για τον ποδοσφαιριστή, καθώς στο deal υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης μετά την πτώση από την Premier League. Το όνομά του συνδέεται με τη Λίβερπουλ και τον Γιούργκεν Κλοπ, ενώ τονίζεται πως μπορεί να συνεχίσει στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας με συλλόγους που μόλις ανέβηκαν, αν και μεγάλο ρόλο μπορεί να παίξει η παρουσία του συμπατριώτη του τεχνικού.

Σ’ αυτό το σημείο, υπάρχει αναφορά στο ενδεχόμενο έλευσης του 49χρονου κόουτς στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, τη στιγμή που ενδιαφέρον για την περίπτωσή του υπάρχει και από την Μονακό, καθώς η γαλλική ομάδα αναζητά τον επόμενο προπονητή της.

«Οι φήμες για μεταγραφή του Μπρέντεν Άαρονσον θα μπορούσαν να φουντώσουν αν ο Τζέσι Μαρς πάει σε κάποιον σύλλογο. Αν και συνδέθηκε στενά με τη Σαουθάμπτον και τη Λέστερ λίγο μετά την αποχώρησή του από τη Λιντς, δεν έχει βρει ακόμα δουλειά», αναφέρεται αρχικά στο δημοσίευμα.

Και συνεχίζει: «Ο Αμερικανός προπονητής ήταν ένας από τους κύριους λόγους, που ήρθε στο Έλαντ Ρόουντ ο Άαρονσον. Ο Μαρς συνδέεται τόσο με τη Μονακό όσο και με τον Ολυμπιακό. Ποιος θα μπορούσε να χάσει την ευκαιρία να παίξει ποδόσφαιρο στη Γαλλική Ριβιέρα; Ενώ το ελληνικό superclub και το πρωτάθλημα της χώρας είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σκληρύνουν τον νεαρό».

Ενώ το εν λόγω άρθρο καταλήγει: «Φυσικά, ο Μαρς θα μπορούσε να καταλήξει να αναλάβει τον ρόλο του προπονητή της εθνικής των ΗΠΑ και σίγουρα θα επιλέξει τον Άαρονσον».

Σχετικές ειδήσεις