ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νεϊμάρ: Μπλεξίματα με τον νόμο για τον Βραζιλιάνο - Συνελήφθη ο πατέρας του

Νεϊμάρ: Μπλεξίματα με τον νόμο για τον Βραζιλιάνο - Συνελήφθη ο πατέρας του
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Νέοι μπελάδες για τον Νεϊμάρ Τζούνιορ, ο οποίος κινδυνεύει με πρόστιμο 1 εκατ. δολαρίων, ενώ ο πατέρας του συνελήφθη για περιβαλλοντικές παραβάσεις.

Σημαντικές εργασίες, σε ένα από τα ακίνητα του Νεϊμάρ στην πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο, διεκόπησαν για «περιβαλλοντικές παραβάσεις», που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τεράστιο πρόστιμο, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι τοπικές αρχές.

Το έργο πραγματοποιήθηκε «χωρίς περιβαλλοντική άδεια» στην ιδιοκτησία του Βραζιλιάνου άσου της Παρί Σεν Ζερμέν και της εθνικής Βραζιλίας, στο πολυτελές ακίνητο Aero Rural, στην Μανγκαρατίμπα, όπως δήλωσε το δημαρχείο της πόλης, που βρίσκεται περίπου 130 χιλιόμετρα από το Ρίο Ντε Τζανέϊρο.

Οι αρχές, που ειδοποιήθηκαν μετά από καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακάλυψαν «διάφορα περιβαλλοντικά αδικήματα», συμπεριλαμβανομένης της εκτροπής ενός υδάτινου ρεύματος, της μη εξουσιοδοτημένης άντλησης νερού από ένα ποτάμι και της εξόρυξης νερού για τροφοδοσία τεχνητής λίμνης.

Ανακάλυψαν επίσης μη εξουσιοδοτημένες εκσκαφές και μετατοπίσεις χώματος, λίθων και βράχων, καθώς και χρήση άμμου παραλίας χωρίς περιβαλλοντική άδεια, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Το επόμενο βήμα θα είναι η εκτίμηση των παρατυπιών που διαπιστώθηκαν και η επιβολή προστίμου το οποίο, σύμφωνα με εκτιμήσεις και λαμβάνοντας υπόψη την ζημιά που προκλήθηκε στο περιβάλλον, δεν θα είναι μικρότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια», προστίθεται από τους αρμόδιους φορείς.

Ο πατέρας του ποδοσφαιριστή βρέθηκε στο σημείο όταν έφθασαν οι αρχές για να πραγματοποιήσουν την επιθεώρηση. Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το δημαρχείο της Μανγκαρατίμπα, διακρίνεται ο Νεϊμάρ ντα Σίλβα Σάντος, ο οποίος αμφισβητεί τις εντολές των αξιωματούχων.

O πατέρας του Νεϊμάρ
O πατέρας του ΝεϊμάρΑΠΕ - ΜΠΕ

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα βραζιλιάνικα Μέσα, ο πατέρας του Νεϊμάρ συνελήφθη και είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης.

Ο Βραζιλιάνος άσος αγόρασε το ακίνητο το 2016 και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, βρίσκεται σε έκταση 10.000 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει ελικοδρόμιο, σπα, σάουνα, αίθουσα μασάζ, γυμναστήριο και χώρους εστίασης.

Ο 31χρονος Νεϊμάρ, αναρρώνει από επέμβαση στον δεξιό αστράγαλο στην οποία υποβλήθηκε στη Ντόχα τον Μάρτιο, έχοντας να αγωνισθεί από τον Φεβρουάριο, το μέλλον του στην Παρί Σεν Ζερμέν παραμένει εξαιρετικά αμφίβολο.

Διαβάστε επίσης:

Σάλος στο Euro 2023! Κανονικό γκολ που δεν μέτρησε ποτέ στο Γαλλία - Ιταλία (video)

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Χωρίς Σλούκα η Εθνική Ελλάδας στις Φιλιππίνες

NBA: Εποχή Βίκτορ Ουεμπανιάμα στους Σπερς - Όλες οι επιλογές στα φετινά draft

Αθλητικές μεταδόσεις: Νέα πρόκληση στο Βερολίνο για την Μαρία Σάκκαρη - Game 7 στην Ιταλία