ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ ετοιμάζεται για την ΑΕΚ, αναμονή για τον Ολυμπιακό

Champions League: Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ ετοιμάζεται για την ΑΕΚ, αναμονή για τον Ολυμπιακό

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ σφράγισε ουσιαστικά από τον πρώτο αγώνα την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, επικρατώντας 4-0 της Αστάνα και θα είναι η αντίπαλος της ΑΕΚ.

Σε περίπατο μετέτρεψε η Ντινάμο Ζάγκρεμπ τον πρώτο αγώνα της με την Αστάνα για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, επικρατώντας με 4-0.

Έτσι οι Κροάτες ουσιαστικά εξασφάλισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση, όπου την περιμένει η ΑΕΚ σε διπλούς αγώνες στις 8-9 και 15 Αυγούστου.

Οι πρωταθλητές Κροατίας «τελείωσαν» το ματς από το πρώτο ημίχρονο, όταν πήραν «αέρα» τριών τερμάτων μέσα σε δέκα λεπτά χάρις στα γκολ των Πέττκοβιτς (36’) και Ιβάνουσετς (41’ και 43’). Ο διεθνής αριστερός εξτρέμ της Ντινάμο Ζάγκρεμπ έφτασε στο χατ-τρικ στο 56’ με άλλο ένα πολύ ωραίο γκολ διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (Ιγκόρ Μπίσκαν): Λιβάκοβιτς, Μοχαραμί, Ριστόφσκι, Σούταλο, Λιούμπισιτς, Μπουλάτ (71’ Μικαϊλιτσένκο), Μίσιτς, Σπίκιτς (71’ Μέναλο), Μπατούρινα (80’ Μάριν), Ιβάνουσετς (90’+5’ Σούσιτς), Πέτκοβιτς (80’ Εμρέλι).

ΑΣΤΑΝΑ (Γκριγκόρι Μπαμπαγιάν): Κόντριτς, Χοβνανισιάν, Μαρόσκιν, Τομάσεβιτς, Αμάνοβιτς, Βορογκόφσκι (83’ Ντοσμαγκαμπένοτφ), Τομάσοφ, Εμπόνγκ, Μπαϊσεμπέκοφ (60’ Γιόβαντσιτς), Ουρεγκά (68’ Αστάνοφ), Νταρμπόε (83’ Αϊμπέτοφ).

Αντίθετα, στο «Stade de Genève» της Γενεύης η Γκενκ δεν επιβεβαίωσε απ’ τον πρώτο αγώνα πως είναι ανώτερη ομάδα από την Σερβέτ, μένοντας στο 1-1. Ο Αροκοντάρε στο 21’ από γύρισμα του Χροσόφσκι έκανε το 1-0 για τους Βέλγους, όμως οι Ελβετοί ισοφάρισαν στο 77’ με τον Ρουλιέ κι όλα θα κριθούν πλέον σε μία εβδομάδα.

Από αυτό το ζευγάρι, θα μάθει τον αντίπαλό του στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League ο Ολυμπιακός, καθώς θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα αποκλειστεί.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων του β' προκριματικού γύρου του Champions League:

Ελσίνκι (Φινλανδία)-Μόλντε (Νορβηγία) 1-0

Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία)-Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) 2-2

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Αστάνα (Καζακστάν) 4-0

Ντνίπρο (Ουκρανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 1-3

Σερβέτ (Ελβετία)-Γκενκ (Βέλγιο) 1-1

Ζρίνσκι (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)-Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία) 22:00

Μπρέινταμπλικ (Ισλανδία)-Κοπεγχάγη (Δανία) 22:15

Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία)-Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) 26/07 (20:00)

Αρης Λεμεσού (Κύπρος)-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) 26/07 (20:00)

Ρακόβ Τσεστόχοβα (Πολωνία)-Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) 26/07 (21:15)

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)-Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) 26/07 (21:45)

Κλάκσβικ (Νησιά Φαρόε)-Χάκεν (Σουηδία) 26/07 (21:45)

* Οι ρεβάνς θα πραγματοποιηθούν 1 και 2 Αυγούστου.