ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Europa League, Ολυμπιακός – Γκενκ 1-0: Βήμα πρόκρισης με ιστορικό γκολ Φορτούνη

Ολυμπιακός - Γκενκ Europa League
Intime News

Europa League: Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την Γκενκ, με τον Κώστα Φορτούνη να σκοράρει μόλις στο 23ο δευτερόλεπτο του πρώτου αγώνα για τον τρίτο προκριματικό της διοργάνωσης - Δοκάρι για τους φιλοξενούμενους στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν βήμα πρόκρισης με το τέρμα του Έλληνα μεσοεπιθετικού, το οποίο είναι το γρηγορότερο στην ιστορία τους στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Το προηγούμενο ήταν εκείνο του Μασούρα από το περσινό ματς με τον Απόλλωνα Λεμεσού για τα playoffs του Europa League. Εκείνο είχε μπει στο 2ο λεπτό.

Επίσης, το γκολ του Φορτούνη έβαλε τέλος και στο αρνητικό σερί που έτρεχε ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, μετρούσε 15 ματς δίχως νίκη, έχοντας 8 ήττες κι 7 ισοπαλίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι κέρδισε για πρώτη φορά, μετά το 1-0 επί της Φενέρμπαχτσε στις 25 Νοεμβρίου 2021.

Όσον αφορά στην αποψινή (10/8) αναμέτρηση, οι παίκτες του Μαρτίνεθ πήραν με το «καλημέρα» το προβάδισμα και στη συνέχεια είδαν τους φιλοξενούμενους να παίρνουν την κατοχή. Η Γκενκ, όμως, δεν μπόρεσε να απειλήσει, παρά μόνο από στατικές φάσεις. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά επικίνδυνος, ειδικά στις μεταβάσεις κι είχε δοκάρι με τον Μπιέλ στο 75ο λεπτό.

Μολονότι έχασε ευκαιρίες, η ελληνική ομάδα δεν βρήκε δεύτερο γκολ και παραλίγο να το πληρώσει, καθώς η βελγική ομάδα πίεσε στα τελευταία λεπτά κι είχε δοκάρι στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων! Συγκεκριμένα, ο Κανούς έκανε το σουτ, ο Πασχαλάκης απέκρουσε με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο, ενώ στη συνέχεια ο Ρέτσος με αυτοθυσία έκοψε το σουτ του Αρτεάγκα.

Στα αξιοσημείωτα, το ντεμπούτο του Σωτήρη Αλαξανδρόπουλου με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού μπήκε ως αλλαγή στο 63’, παίρνοντας τη θέση Καρβάλιο.

Γκολ: 1' Φορτούνης
Διαιτητής: Γκλεν Νίμπεργκ (Σουηδία)
Κίτρινες: Ιμπόρα, Κίνι, Αλεξανδρόπουλος - Γκαλάρσα, Μπονσού Μπαχ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι, Ιμπόρα, Μαντί Καμαρά (84΄ Βρουσάι), Καρβάλιο (63΄ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης (76΄ Ντόη), Μασούρας (77΄ Ελ Κααμπί), Αραμπί (63΄ Μπιελ)
ΓΚΕΝΚ (Βούτερ Βράνκεν): Φαντεφόρντ, Μουνιόθ, ΜακΚένζι, Κουέστα, Καγιέμπε Ντίτου (70΄ Αρτεάγκα), Ελ Κανούς, Γκαλάρσα (66΄ Κουατάρα Μοχάμεντ), Χορσόβσκι, Παϊντσίλ, Τρεσόρ (80΄ Μπονσού Μπαχ), Αροκοντοάρε (66΄ Σορ)

Σχετικές ειδήσεις