ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Φιλαδέλφεια: Βρίσκουν συμπαράσταση στα ευρωπαϊκά γήπεδα οι Κροάτες χούλιγκανς

Νέα Φιλαδέλφεια: Βρίσκουν συμπαράσταση στα ευρωπαϊκά γήπεδα οι Κροάτες χούλιγκανς

Μηνύματα συμπαράστασης από οπαδούς ευρωπαϊκών ομάδων προς τους Κροάτες χούλιγκανς, υπεύθυνους για τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το κατώφλι των Ανακριτών θα περάσουν σήμερα οι τελευταίοι 35 κατηγορούμενοι, υπόλογοι για βαριά αδικήματα, για τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 7 Αυγούστου έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η διαδικασία των απολογιών ξεκίνησε την Παρασκευή, όπου ενώπιον των Ανακριτών οδηγήθηκαν 30 από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι μετά το πέρας της διαδικασίας κρίθηκαν όλοι τους προσωρινά κρατούμενοι. Χθες στους Ανακριτές απολογήθηκαν 40 από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι κρίθηκαν και αυτοί προσωρινά κρατούμενοι.

Συνολικά οι 105 κατηγορούμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για κακουργήματα που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών αλλά και για πλημμελήματα όπως αυτά της παράνομης κατοχής όπλων, της βιαιοπραγίας με βάση τον αθλητικό νόμο, της φθοράς κά.

Να σημειωθεί ότι στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή για το οποίο σε αυτή τη φάση δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία σε κάποιον από τους κατηγορούμενους.

Την ίδια ώρα, πάντως, μετά τα πανό που καταδίκαζαν τη δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ, το τελευταίο διήμερο εμφανίζονται στα ευρωπαϊκά γήπεδα, πανό υποστήριξης στους Κροάτες χούλιγκανς που βρίσκονται υπό κράτηση, μετά τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι οπαδοί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας έδειξαν την συμπαράστασή τους με πανό που ζητά την απελευθέρωση αυτών που έχουν συλληφθεί στην Αθήνα.

Το ίδιο έπραξαν και αυτοί της σουηδικής ΑΙΚ Στοκχόλμης, με πανό που έγραφε «Ελευθερία στους οπαδούς».

Από την πλευρά τους, οπαδοί της τσεχικής Ζλιν σήκωσαν πανό που ανέφερε: «Αγόρια κρατήστε γερά».

Διαβάστε επίσης:

Δεν είναι Μέσι και Εμπαπέ ο Νεϊμάρ - Έτοιμος να πει «ναι» σε τεράστια πρόταση της Αλ Χιλάλ

Αθλητικές μεταδόσεις: Ντέρμπι Τσέλσι-Λίβερπουλ, «σέντρα» για Μπαρτσελόνα - Φιλικό με ΗΠΑ ο Χουάντσο

AEK: Ψυχολογικά ράκος η ομάδα πριν τα ματς με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Λιονέλ Μέσι: Ο νέος υπερήρωας των ΗΠΑ - Σκόραρε ξανά και οδηγεί την Ίντερ Μαϊάμι στον τίτλο