ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-2: Ανατροπή Πρωταθλήτριας στη Λεωφόρο!

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ Super League
EUROKINISSI

Super League: Η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 10ο λεπτό, αλλά γύρισε τούμπα το ματς κι έφυγε με ένα μεγάλο «διπλό» (2-1) από το «Απ. Νικολαϊδης», φωνάζοντας ότι η Πρωταθλήτρια είναι εδώ!

Οι «κιτρινόμαυροι» πήγαν στη Λεωφόρο γνωρίζοντας ότι δεν είχαν περιθώρια για νέα απώλεια, καθώς θα έμεναν πίσω στην κούρσα του τίτλου.

Σε ένα δυνατό ντέρμπι, το οποίο είχε πολύ καλό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο και δύναμη μετά την ανάπαυλα, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε μόλις στο 10ο λεπτό, αλλά η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοση της, έκανε και στο «Απ. Νικολαΐδης» το παιχνίδι της, παίρνοντας μια μεγάλη νίκη. Με αυτό τον τρόπο, ολοκλήρωσε τη «διαβολοβδομάδα» που είχε με δύο νίκες (Παναθηναϊκός, Μπράιτον) και μια ισοπαλία (Ολυμπιακός). Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η «Ένωση» το έπραξε αντιμετωπίζοντας σημαντικά προβλήματα (Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί), τον Κάλενς να κάνει ντεμπούτο και να γίνεται αναγκαστική αλλαγή και τον Πινέδα να παίζει ακόμα και αριστερό μπακ!

Από την άλλη, τo «τριφύλλι» μπήκε ιδανικά στο ματς, αλλά στη συνέχεια αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από την πίεση των αντιπάλων του. Οι «πράσινοι» είχαν αρκετά θέματα στην άμυνα, ενώ και στην επίθεση δεν μπόρεσαν να αποδώσουν τα αναμενόμενα. Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός γνώρισε την πρώτη του ήττα, δεχόμενοι και τα πρώτα του γκολ στο πρωτάθλημα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η «οβίδα» του Τζούριτσιτς αιφνιδίασε τον Στάνκοβιτς κι έβαλε με το «καλημέρα» μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχασε στην πρώτη φάση τον Μάγκνουσον με τραυματισμό. Μετά το 1-0 του 10ου λεπτού, όμως, η ΑΕΚ ήταν αυτή που απέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν άμεσα αντίδραση και με τον Λιβάι Γκαρσία έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για την άμεση ισοφάριση. Φυσικά, καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε κι ο Μπρινιόλι, ο οποίος σταμάτησε τον επιθετικό από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

Η πίεση των «κιτρινόμαυρων», όμως, δημιούργησε πολλά προβλήματα στο «τριφύλλι» κι η ισοφάριση από τον Τσούμπερ στο 36ο λεπτό έμοιαζε με τη φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Το πρώτο ημίχρονο είχε γενικά πολύ καλό ρυθμό, ο οποίος «χάλασε» μετά την ανάπαυλα, καθώς τα φάουλ κι οι διακοπές ήταν περισσότερες.

Η ΑΕΚ στάθηκε ξανά άτυχη, καθώς ο Κάλενς στο (πολύ καλό ντεμπούτο του) ένιωσε ενοχλήσεις κι έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Σιμάνσκι να παίρνει τη θέση του (είχε παίξει σέντερ μπακ στο Μπράιτον).

Μια ωραία ανάπτυξη των παίκτες του Αλμέιδα έφερε το δεύτερο γκολ για την «Ένωση», με τον Πινέδα να εκμεταλλεύεται το γύρισμα του Τσούμπερ από τα αριστερά. Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι, ωστόσο όπως φάνηκε στο VAR το τέρμα ήταν κανονικό κι οι «κιτρινόμαυροι» γύρισαν το ματς στο 70ο λεπτό.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βρει άμεσα απάντηση, με τον Στάνκοβιτς να διώχνει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ιωαννίδη, ενώ εκείνη του Αράο στη συνέχεια πέρασε πάνω από την εστία.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, πίεσαν για να βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Η ΑΕΚ, όμως, είχε το «καθαρό» μυαλό και διαχειρίστηκε την κατάσταση, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα και με τον Πινέδα να παίζει αριστερό μπακ.

Τα γκολ: 10' Τζούριτσιτς / 36' Τσούμπερ, 70' Πινέδα
Διαιτητής: Σιμόνε Σότσα (Ιταλία)
Κίτρινες: Χουάνκαρ, Μπερνάρ, Παλάσιος – Μήτογλου, Αραούχο, Γκατσίνοβιτς, Γαλανόπουλος
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον (3΄λ.ρ. Γεντβάι), Χουάνκαρ (79΄ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ (70΄ Αράο), Βιλένα, Τζούριτσιτς (71΄ Παλάσιος), Μαντσίνι (78΄ Σπόραρ), Μπερνάρ, Ιωαννίδης
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Κάλενς (59΄λ.τρ. Σιμάνσκι), Μοχαμάντι (75΄ Μάνταλος), Γαλανόπουλος (63΄ Πισάρο), Πινέδα, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς (63΄ Γιόνσον), Τσούμπερ, Γκαρσία (75΄ Αραούχο)

TA HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ιβάν Γιοβάνοβιτς (Παναθηναϊκός)

Ματίας Αλμέιδα (ΑΕΚ)

Σχετικές ειδήσεις