ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Πανσερραϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-2: Νίκησε με θέαμα, κερδίζει τους φιλάθλους!

Super League, Πανσερραϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-2: Νίκησε με θέαμα, κερδίζει τους φιλάθλους!

Ο εντυπωσιακός Πανσερραϊκός παίζοντας ακόμη ένα παιχνίδι του χωρίς σκοπιμότητα, επικράτησε δίκαια του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-2, σκοράροντας στο τέλος του ματς – Έχασαν πέναλτι οι Σερραίοι.

Δύο επαρχιακές ομάδες αναμετρήθηκαν για την 6η αγωνιστική της Super League, προσφέροντας αναμέτρηση που χαίρεται να βλέπει ο κόσμος. Ο Πανσερραϊκός είναι ο βασικός υπεύθυνος γι’ αυτό, καθώς η φιλοσοφία της επιθετικότητας, της ενέργειας και του πάθους, είναι στο… dna του. Οι Σερραίοι επικράτησαν 3-2 του μαχητικού και σαφώς πιο έμπειρου ΠΑΣ Γιάννινα.

Σε παιχνίδι που τα είχε όλα. Πέντε γκολ με το τελευταίο που έκρινε τον νικητή να έρχεται στο 90’. Δύο πέναλτι για τους γηπεδούχους, με το ένα χαμένο, αλλά και σπουδαίες ευκαιρίες κυρίως για το «λιοντάρι».

Το ματς άρχισε με τον Πανσερραϊκό να έχει τη γνωστή επιθετική του διάθεση και ενέργεια. Κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα που με το μυαλό και τη σωστή τακτική, ξέρει να εκμεταλλεύεται τα λάθη του αντιπάλου. Στο 6’ οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που κέρδισαν πέναλτι.

Ο Καραχάλιος έκανε την παράβαση πάνω στον Χατζηστραβό. Η φάση ελέγχθηκε και δεν άλλαξε η απόφαση. Έτσι στο 9’ ο Πηλέας ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ νικώντας τον Κλέιμαν απ’ την άσπρη βούλα.

Η χαρά των Σερραίων κράτησε μόλις δύο λεπτά. Στο 11’ οι Γιαννιώτες ισοφάρισαν. Ο Παντελάκης μετά από εκτέλεση φάουλ πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-1, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Χόβαν.

Ο Άλεξιτς στο 15’ έστειλε την μπάλα άουτ και δύο λεπτά μετά ο Χατζηστραβός βγήκε τετ α τετ με τον Κλέιμαν κι αστόχησε! Χάνοντας σημαντική ευκαιρία για νέο προβάδισμα των γηπεδούχων.

Το ίδιο συνέβη και στο 24’. Ο Άλεξιτς ήταν μόνος του στη μικρή περιοχή όταν του ήρθε η μπάλα, αλλά κατάφερε να μη σκοράρει! Ο ρυθμός του ματς ήταν απίστευτος και τελικά οι Σερραίοι βρήκαν ξανά το προβάδισμα στο 32’.

Ο Στάικος έξω από την περιοχή έκανε ένα σουτ ουσιαστικά αδύναμο, αλλά ο Κλέιμαν αντέδρασε τραγικά, βλέποντας την μπάλα να περνά από κάτω και να καταλήγει στα δίχτυα του για το 2-1.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με πιο χαμηλό τέμπο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειχνε διατεθειμένος για περισσότερες πρωτοβουλίες, αλλά οι σέντρες που δοκίμαζαν οι παίκτες του δεν είχαν αποτέλεσμα, έτσι στη μία ώρα αγώνα δεν άλλαξε κάτι.

Τελικά στο 62’ ήρθε η ισοφάριση. Ο δραστήριος Ροσέρο έκανε τη σέντρα, ο Τσαούσης έγινε κάτοχος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χόβαν για το 2-2.

Ο Πανσερραϊκός έψαξε την άμεση απάντηση και πέντε λεπτά μετά, κέρδισε το δεύτερο πέναλτι στο ματς. Ο Μούργος από τον Τζίνο κέρδισε την παράβαση, με την φάση να ελέγχεται και να παραμένει η απόφαση. Ο Πηλέας στο 69’ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά αυτή τη φορά έστειλε την μπάλα άουτ με κακή εκτέλεση.

Τα λεπτά που ακολούθησαν το παιχνίδι έγινε πιο σκληρό και με αρκετές διαμαρτυρίες, αποτέλεσμα ήταν να έχουμε αποβολές στους πάγκους και των δύο ομάδων. Στο 82’ ο Άλεξιτς μπερδεύτηκε κι έβγαλε την μπάλα άουτ χωρίς να γίνεται απειλητικός. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έγινε απειλητικός στο 87’, με το γύρισμα του Ροσέρο να περνά παράλληλα απ’ την εστία του Χόβαν.

Στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Άλεξιτς λύτρωσε και λυτρώθηκε. Ο επιθετικός του Πανσερραϊκού που είχε σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει, το κατάφερε στο τέλος. Ο Πεταυράκης εκτέλεσε ωραία το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του και ο Άλεξιτς πετάχτηκε για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα «γράφοντας» το 3-2!

Οι φιλοξενούμενοι στα λεπτά που απέμεναν προσπάθησαν να πιέσουν. Στο 5ο λεπτό του έξτρα χρόνου έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Καραχάλιου. To 3-2 δεν άλλαξε, ο Πανσερραϊκός πήρε τη δεύτερη νίκη του κι έφτασε τους 9 βαθμούς ήδη! Ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε στους 5.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Γκαρσία): Χόβαν, Δεληγιαννίδης (Ντάνκερλουϊ 86'), Αυλωνίτης, Μπέργκστρεμ, Πεταυράκης, Πηλέας (Μασκανάκης 71'), Ουεντραόγκο (Θυμιάνης 87'), Στάικος, Μούργος (Σοφιανός 71'), Χατζηστραβός (Μορέιρα 55'), Άλεξιτς.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Εραμούσπε, Παντελάκης, Καραχάλιος, Γκάρο (Λώλης 66'), Τζίνο (Λιάσος 90'), Παμλίδης, Τζίμας (Ροσέρο 55'), Κόντε (Μπάλαν 88').