ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γαλλία: Νέα τροπή στην υπόθεση Μπενζεμά μετά τις κατηγορίες για σχέσεις με τρομοκράτες

Γαλλία: Νέα τροπή στην υπόθεση Μπενζεμά μετά τις κατηγορίες για σχέσεις με τρομοκράτες

Ο Καρίμ Μπενζεμά περνά στην αντεπίθεση μετά τις κατηγορίες από υπουργό της γαλλικής κυβέρνησης για «σύνδεση» με γνωστούς τρομοκράτες.

Σάλος έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα στη Γαλλία με τον Καρίμ Μπενζεμά και τις καταγγελίες για σύνδεση με την τρομοκρατική οργάνωση «Αδελφοί Μουσουλμάνοι».

Η γερουσιαστής της Γαλλίας Βαλερί Μπογέ, μάλιστα, ζήτησε την αφαίρεση της γαλλικής υπηκοότητας και την επιστροφή της «Χρυσής Μπάλας» από τον διεθνή επιθετικό.

Μετά την κατηγορία του υπουργού Εσωτερικών της χώρας, Ζεράλ Νταρμανέν, που ανέφερε ότι ο Καρίμ Μπενζεμά έχει «σχέση» με την τρομοκρατική ομάδα που είναι γνωστή ως «Αδελφοί Μουσουλμάνοι», η Γαλλίδα γερουσιαστής ζήτησε μέσω δελτίου τύπου να ληφθούν σκληρά αντίποινα κατά του επιθετικού της Αλ Ιτιχάντ, εάν επιβεβαιωθούν οι συγκεκριμένες κατηγορίες.

Από την πλευρά του ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, προετοιμάζει την αντεπίθεσή του κατά του υπουργού εσωτερικών της Γαλλίας, καθώς σύμφωνα με τη γαλλική Parisien, θα κινηθεί νομικά εναντίον του.

«Αυτό είναι λάθος», είπε ένας άνθρωπος από το κοντινό περιβάλλον του Καρίμ Μπενζεμά για τις καταγγελίες του Νταρμανέν, τονίζοντας ότι δεν είχε ποτέ την παραμικρή επαφή με τη συγκεκριμένη οργάνωση.

«Εξετάζουμε τις νομικές διαδικασίες κατά αυτού του υπουργού κατ' εφαρμογή, για παράδειγμα, του νόμου για τη χειραγώγηση πληροφοριών υπέρ της κυβέρνησης και για συκοφαντική δυσφήμιση ή και δημόσια προσβολή, επειδή αυτός ο ανύπαρκτος δεσμός με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, που όπως λέει είναι διαβόητος, παρουσιάζεται προφανώς ως υποτιμητικό.

Δεν είναι αποδεκτό για όσους κυβερνούν να πιστεύουν ότι είναι εξουσιοδοτημένοι να κάνουν οτιδήποτε από καθαρό οπορτουνισμό», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε αντίστοιχες ενέργειες θα προχωρήσει και κατά της Γαλλίδας ευρωβουλεύτριας, Ναντίν Μοράνο που τον χαρακτήρισε ως «στοιχείο» της προπαγάνδας της Χαμάς.

Όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση στο Twitter του Μπενζεμά: «Όλες μας οι προσευχές για τους κατοίκους της Γάζας, για άλλη μια φορά θύματα αυτών των άδικων βομβαρδισμών που δεν λυπούνται ούτε γυναίκες ούτε παιδιά».

Σχετικές ειδήσεις