ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λιονέλ Μέσι: Το ποδοσφαιρικό του μεγαλείο σε μία μόνο φάση - Βίντεο με την ασύλληπτη ενέργειά του

Λιονέλ Μέσι: Το ποδοσφαιρικό του μεγαλείο σε μία μόνο φάση - Βίντεο με την ασύλληπτη ενέργειά του
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν πρωταγωνιστής στην αναμέτρηση της Αργεντινής με το Περού και θύμισε γιατί θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος όλων των εποχών.

Με δύο γκολ του Λιονέλ Μέσι η Αργεντινή κέρδισε 2-0 το Περού στη Λίμα για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2026 στη Λατινική Αμερική.

Ωστόσο, η φάση που έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες δεν είναι τα τέρματα που σημείωσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022, αλλά μία ενέργειά του που... χάζεψε τους Περουβιανούς.

Τέλος η σεζόν στο MLS για τον Λιονέλ Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι είναι απίθανο να παίξει ξανά στο MLS αυτή τη σεζόν, μετά τον αποκλεισμό της Ίντερ Μαϊάμι από τα πλέι οφ, όπως παραδέχτηκε ο Τάτα Μαρτίνο.

Το Μαϊάμι δεν έχει τίποτα άλλο για να «κυνηγήσει» το 2023, αφού απέτυχε να προκριθεί στα πλέι οφ, μετά την ήττα 1-0 εντός έδρας από το Σινσινάτι νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Έχοντας παλέψει με έναν τραυματισμό για να είναι έτοιμος για το παιχνίδι, ο Μέσι βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο μόνο για 35 λεπτά εκείνο το βράδυ, καθώς η πρώτη του σεζόν στο MLS τελείωσε με απογοήτευση.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ είχε χάσει τους προηγούμενους τέσσερις αγώνες του αφού αντιμετώπισε ένα μυϊκό πρόβλημα στη νίκη με 4-0 στο Τορόντο τον περασμένο μήνα, συμπεριλαμβανομένης της ήττας στον τελικό του Κυπέλλου US Open από τη Χιούστον Ντιναμό.

Και με δύο αγώνες της κανονικής περιόδου του MLS να απομένουν, ο προπονητής του Μαϊάμι, Τάτα Μαρτίνο, δήλωσε πως ο αρχηγός του δεν θα παίξει σε αυτά για να αποφύγει τυχόν κινδύνους με νέο τραυματισμό.

Ο Λιονέλ Μέσι δεν θα συμμετάσχει στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Τετάρτης εναντίον της Σαρλότ στο DRV PNK Stadium, παρότι αγωνίστηκε και σκόραρε δύο φορές στη νίκη της Αργεντινής με 2-0 επί του Περού.

Ο τελευταίος αγώνας της Ίντερ Μαϊάμι για τη φετινή σεζόν είναι απέναντι στην ίδια αντίπαλο, στη Βόρεια Καρολίνα, αυτό το Σάββατο (21/10).

Ο Τάτα Μαρτίνο εξήγησε: «Θα αξιολογήσουμε όχι μόνο τον Λέο, αλλά όλους τους παίκτες που είναι με τις εθνικές τους ομάδες όταν επιστρέψουν την Πέμπτη, καθώς είμαστε εκτός πλέι οφ και δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε».

Παρά την απογοήτευσή τους για τον αποκλεισμό από τα πλέι οφ, ήταν μια θετική σεζόν συνολικά για το Μαϊάμι μετά την άφιξη του Λιονέλ Μέσι, με την ομάδα να πηγαίνει από τα χαμηλά του MLS στις υποψήφιες θέσεις για τα πλέι οφ, ήταν φιναλίστ του US Open Cup, ενώ κατέκτησε το Λιγκ Καπ, σε διάστημα μερικών μηνών.

«Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και είναι υποχρέωσή μας να τελειώσουμε τη σεζόν όσο καλύτερα μπορούμε», συνέχισε. «Κατά κάποιο τρόπο θέλουμε να βελτιώσουμε την εικόνα της ομάδας από τα προηγούμενα τρία-τέσσερα παιχνίδια.

Για το προπονητικό επιτελείο είναι σημαντικό γιατί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα παιχνίδια για να αξιολογήσουμε παίκτες και να βοηθήσουμε στη λήψη αποφάσεων για την επόμενη σεζόν».

Το ζητούμενο για την Ίντερ Μαϊάμι θα είναι να κάνει σπουδαιότερα πράγματα την επόμενη σεζόν, με τον Λιονέλ Μέσι στις τάξεις της από την αρχή αυτή τη φορά.

Διεύψευσε τις φήμες για Μπαρτσελόνα ο Λιονέλ Μέσι

Όσο για τις φήμες που ήθελαν τον Αργεντινό παγκόσμιο πρωταθλητή να επιστρέφει στην Ευρώπη με τη μορφή δανεισμού -κατά τη διάρκεια της postseason του αμερικανικού πρωταθλήματος- ώστε να παραμείνει σε καλή αγωνιστική κατάσταση;

Ο ίδιος ο Μέσι έβαλε τα πράγματα στη θέση τους... «Σκέφτεσαι να παίξεις σε άλλη ομάδα τον Δεκέμβριο μετά την αποτυχία της Ίντερ Μαϊάμι να πάρει μέρος στα play offs;», ήταν η ερώτηση που του τέθηκε έπειτα από την επικράτηση (2-0) της Αργεντινής απέναντι στο Περού για τα προκριματικά του Μουντιάλ, με τον «Pulga» να απαντά κατηγορηματικά: «Όχι»!