ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κύπελλο Ελλάδας: Ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και ΑΕΚ - Άρης στους «16» - Όλα τα ζευγάρια

Κύπελλο Ελλάδας: Ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και ΑΕΚ - Άρης στους «16» - Όλα τα ζευγάρια

Κύπελλο Ελλάδας: Δύο μεγάλα ντέρμπι, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και ΑΕΚ - Άρης, έβγαλε η κληρωτίδα για τη φάση των «16» του θεσμού.

Η «μητέρα των μαχών» του ελληνικού ποδοσφαίρου, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, ξεχωρίζει από την κλήρωση για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής (20/10) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ωστόσο, το «αιώνιο» ντέρμπι δεν είναι το μοναδικό που βγήκε από την κληρωτίδα, καθώς η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Άρη σε διπλές αναμετρήσεις, με το νικητή να παίρνει το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά.

Από εκεί και πέρα, ο φιναλίστ του περσινού τελικού στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ΠΑΟΚ θα κοντραριστεί με τον Βόλο, ενώ ΟΦΗ-Κηφισιά και Αστέρας Τρίπολης-Πανσερραϊκός συνθέτουν τις άλλες… σουπερλιγκάτες «μάχες» στη φάση των «16».

Χωρίς ντέρμπι στα προημιτελικά

Παράλληλα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης για τη φάση των «16» του θεσμού, διενεργήθηκαν οι κληρώσεις για τα προημιτελικά, τα ημιτελικά και τον τελικό, ούτως ώστε να γίνει γνωστός ο... δρόμος προς την κούπα.

Αντίθετα με την κλήρωση των «16» στα προημιτελικά δεν προέκυψε - θεωρητικά πάντα - κάποιο μεγάλο ντέρμπι, το οποίο... εμφανίζεται και πάλι στα ημιτελικά, μια και ο νικητής του ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, αν καταφέρει να συνεχίσει μέχρι εκείνη τη φάση, θα παίξει, κατά πάσα πιθανότητα με τον ΠΑΟΚ, με την ομάδα που θα πάρει την πρόκριση να λογίζεται ως ο τυπικά γηπεδούχος στον τελικό.

Οι ημερομηνίες της φάσης των «16»

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της κλήρωσης για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, οι πρώτες αναμετρήσεις αναμένεται να διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου, ενώ οι αγώνες ρεβάνς στις 10 Ιανουαρίου. Βέβαια, οι εν λόγω ημερομηνίες μπορούν να αλλάξουν, λόγω τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Συνοπτικά, τα ζευγάρια των επόμενων φάσεων του Κυπέλλου Ελλάδας:

Φάση των 16

1. ΟΦΗ - Κηφισιά
2. Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
3. ΠΑΟΚ - ΝΠΣ Βόλος
4. ΑΕΚ - Άρης
5. Αστέρας Τρίπολης - Πανσερραϊκός
6. Ομάδα 2** - Νίκη Βόλου
7. Παναιτωλικός - Athens Kallithea
8. Λάρισα - Ομάδα 1*

Προημιτελικά

9. Νικητής 4 - Νικητής 6
10. Νικητής 1 - Νικητής 7
11. Νικητής 2 - Νικητής 8
12. Νικητής 5 - Νικητής 3

Ημιτελικά

13. Νικητής 12 - Νικητής 11
14. Νικητής 10 - Νικητής 9

Τελικός

15. Νικητής 13 - Νικητής 14

* Ομάδα 1: Πανθρακικός/Εθνικός - Γιούχτας vs Ατρόμητος

** Ομάδα 2: Λεβαδειακός - Αιολικός/Αν. Καρδίτσας vs Λαμία