ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σοβαρό πρόβλημα με την ημερομηνία διεξαγωγής του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Σοβαρό πρόβλημα με την ημερομηνία διεξαγωγής του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Το ντέρμπι Κυπέλλου στη Λεωφόρο έρχεται σε μια εβδομάδα όπου υπάρχει η επέτειος Γρηγορόπουλου και η άφιξη Ερντογάν στην Ελλάδα, οπότε η ΕΠΟ μπαίνει σε μπελάδες για τον ορισμό του ματς.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν να αναμετρηθούν για το Κύπελλο Ελλάδος στις αρχές Δεκεμβρίου. Το ματς της Λεωφόρου όμως, φέρνει πολλά προβλήματα στην ΕΠΟ, την αστυνομία και τις ίδιες τις ομάδες. Λόγω της χρονικής συγκυρίας που δεν αποκλείεται να οδηγήσει ακόμη και στην αναβολή της αναμέτρησης.

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, οι δύο ομάδες έχουν υποχρεώσεις στο Europa League (ο ΠΑΟ στην Ισπανία και ο Ολυμπιακός στη Γερμανία). Κατά συνέπεια οι αναμετρήσεις τους για τη Super League, δεν μπορούν να διεξαχθούν πριν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.

Στα της εβδομάδας που θα ακολουθεί, είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή του πρώτου αγώνα για το Κύπελλο. Κι εκεί έρχεται το πρόβλημα. Στις 6/12 είναι η επέτειος Γρηγορόπουλου, οπότε η αστυνομία δε θα δεχτεί να διεξαχθεί την ίδια μέρα ένα τέτοιο ντέρμπι και μάλιστα σε απόσταση κοντινή με τα Εξάρχεια.

Στις 7/12 τώρα, είναι προγραμματισμένη η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. Οπότε οι αστυνομικές δυνάμεις θα είναι στο… πόδι και δε θα δώσουν το «ΟΚ» για να γίνει και ποδοσφαιρικό ντέρμπι στην Αθήνα.

Η μόνη διαθέσιμη ημερομηνία λοιπόν, είναι η 5η Δεκεμβρίου. Δηλαδή μόλις 48 ώρες μετά την τελευταία αγωνιστική υποχρέωση των δύο ομάδων κι αυτό αν το ντέρμπι αρχίσει βράδυ (μετά τις 21:00). Κάτι που Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα δεχτούν. Ο ΚΑΠ μάλιστα, προβλέπει πως δεν μπορούν να διεξαχθούν αναμετρήσεις παρά μόνο αν έχει παρέλθει διάστημα 48 ωρών χωρίς να υπολογίζεται η μέρα διεξαγωγής του αγώνα.

Με αυτά τα δεδομένα το πρόβλημα είναι τεράστιο. Οι λύσεις που μπορούν να προκύψουν είναι είτε να ζητηθεί… χάρη απ’ τις ομάδες για να γίνει το παιχνίδι, κάτι που δεν είναι σίγουρο πως θα δεχτούν. Η άλλη λύση είναι η αναβολή της αναμέτρησης.