ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκαλτιέ: Απολογήθηκε στο δικαστήριο για τον χαρακτηρισμό «Κινγκ Κονγκ» στον Μουκουντί της ΑΕΚ

Γκαλτιέ: Απολογήθηκε στο δικαστήριο για τον χαρακτηρισμό «Κινγκ Κονγκ» στον Μουκουντί της ΑΕΚ

Η δίκη του Κριστόφ Γκαλτιέ για ηθική παρενόχληση και διακρίσεις ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής (15/12) στο ποινικό δικαστήριο της Νίκαιας.

Ο πρώην προπονητής των Νις και Παρί Σεν Ζερμέν επιβεβαίωσε ότι χρησιμοποίησε τον όρο «Κινγκ Κονγκ» για να περιγράψει τον Χάρολντ Μουκουντί της ΑΕΚ και τον Μίκαελ Ναντέ, παίκτες της Σεντ Ετιέν εκείνο το διάστημα, στη διάρκεια ενός αγώνα της Ligue 1 με τη Νις.

Όπως αναφέρει ο γαλλικός Τύπος, ο Γκαλτιέ είπε στην απολογία του: «Χρησιμοποίησα αυτόν τον όρο. Το "Κινγκ Κονγκ" σημαίνει δύναμη. Δεν υπάρχει άλλη έννοια εκτός από το σθένος και τη δύναμη».

Κάτι ανάλογο είχε υποστηρίξει και ο συνεργάτης του (αναλυτής του στα βίντεο), Χακίμ Αλί Μπαέ. Στην υπεράσπισή του, ο Κριστόφ Γκαλτιέ εξήγησε ότι χρησιμοποίησε αυτόν τον όρο και για λευκούς παίκτες.

«Όταν παίζαμε με τη Ναντ, στον τελικό του Κυπέλλου, χρησιμοποιούσα την ίδια φράση για τον Νικολά Παλουά». Επίσης, ο πρώην τεχνικός της Νις υποστήριξε πως δεν μπορούσε να φανταστεί τη σημασία που θα λάμβαναν αυτές οι εκφράσεις.

«Δεν το είχα προβλέψει. Αν πω για τον Νικολά Παλουά ότι είναι "Κινγκ Κονγκ" όλοι καταλαβαίνουν ότι αναφέρομαι στην τραχύτητα και τη δύναμή του. Όταν χρησιμοποιώ αυτόν τον όρο, είναι με αθλητικό πνεύμα», υπογράμμισε ο Γκαλτιέ.