ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τουρκία: Οι «ορκισμένοι εχθροί» οπαδοί της Γαλατά και της Φενέρ ενώθηκαν λόγω... Σαουδικής Αραβίας

Τουρκία: Οι «ορκισμένοι εχθροί» οπαδοί της Γαλατά και της Φενέρ ενώθηκαν λόγω... Σαουδικής Αραβίας
X-Fanatik

Η αναβολή του τελικού του Σούπερ Καπ της Τουρκίας ανάμεσα στη Γαλατασαράι και τη Φενέρμπαχτσε στο Ριάντ, λόγω της άρνησης της Σαουδικής Αραβίας να εμφανιστούν σύμβολα με τον Κεμάλ Ατατούρκ, ένωσε τους οπαδούς των δύο μεγάλων αντιπάλων. 

Γαλατασαράι και Φενέρμπαχτσε είναι διαχρονικά οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι στην Κωνσταντινούπολη και στην Τουρκία, με τους οπαδούς τους να έχουν «αιώνια» έχθρα και να δημιουργούν συχνά επεισόδια εντός κι εκτός γηπέδων μεταξύ τους.

Ωστόσο, το βράδυ του Σαββάτου (30/12) ενώθηκαν για να υποδεχθούν στο αεροδρόμιο τις αποστολές των ομάδων του από το Ριάντ.

Αφορμή ήταν η ακύρωση του τελικού του Σούπερ Καπ Τουρκίας που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Παρασκευή (29/12) στην πόλη της Σαουδικής Αραβίας, λόγω της απαγόρευσης των Αρχών της οικοδέσποινας χώρας να εμφανιστούν στο γήπεδο τουρκικά σύμβολα και ειδικά μπλούζες και πανό με θέμα τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Κάτι που ήθελαν να κάνουν και οι ομάδες και οι οπαδοί τους στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση του τουρκικού κράτους.

Οι Τούρκοι είχαν προγραμματίσει να συνδυάσουν τον αγώνα με διάφορα events, όπως πανό με μηνύματα για ειρήνη, με μηνύματα για τους θανάτους Τούρκων, μπλουζάκια στο ζέσταμα με τον Κεμάλ Ατατούρκ και ανάκρουση του εθνικού ύμνου της χώρας στο «Κινγκ Σαούντ».

Ετσι, Γαλατασαράι και Φενέρμπαχτσε αποφάσισαν να μην κατέβουν να αγωνιστούν στον τελικό του Σούπερ Καπ.

Κάτι που έφερε ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών τους, οι οποίοι ενώθηκαν και περίμεναν... αγκαλιά τις αποστολές στην Κωνσταντινούπολη για να τους αποθεώσουν.