ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κύπελλο Ελλάδας, Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρ. 1-1: Στα προημιτελικά τα «λιοντάρια»

Κύπελλο Ελλάδας, Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρ. 1-1: Στα προημιτελικά τα «λιοντάρια»

Κύπελλο Ελλάδας: Ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησε αλλά ο Πανσερραϊκός προκρίθηκε στους «8» του θεσμού με το 1-1 στην πόλη της Μακεδονίας και εκμεταλλευόμενος το υπέρ του 2-0 απ’ το πρώτο ματς.

«Σφράγισε» το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος ο Πανσερραϊκός. Οι Σερραίοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά εκμεταλλεύτηκαν τη νίκη τους στην Αρκαδία με 2-0 κι έτσι με συνολικό σκορ 3-1 είναι ήδη στους «8». Ο Μάντζης άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, για να ισοφαρίσει ο Άλεξιτς. Είχε και δοκάρι ο παίκτης του Αστέρα, αλλά το 2-0 του πρώτου ματς αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τους Αρκάδες.

Το ματς άρχισε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να δημιουργήσουν απειλές, χωρίς όμως τη μεγάλη φάση. Μετά τη συμπλήρωση ενός τετάρτου, οι ισορροπίες άλλαξαν με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν μπροστά στο σκορ.

Ήταν το 16’ όταν ο Μάντζης βρέθηκε μόνος στη μικρή περιοχή και με κεφαλιά δε δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ, δίνοντας ενδιαφέρον στο ζευγάρι.

Η ομάδα της Τρίπολης είχε σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα στο 24’. Ο Καρμόνα έκανε το γύρισμα, ο Σουρλής έπιασε το σουτ με την μπάλα να περνά δίπλα απ’ το δοκάρι των Σερραίων!

Χωρίς κάποια άλλη σημαντική φάση το ματς οδηγήθηκε στην ανάπαυλα των ημιχρόνων με αυτό το 0-1. Στο δεύτερο μέρος στην πρώτη καλή φάση που δημιουργήθηκε, ο Πανσερραϊκός κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα.

Ο Άλεξιτς στο 56’ με κεφαλιά ψαράκι απ’ το ύψος της μικρής περιοχής, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα διαμορφώνοντας το 1-1.

Ο Αστέρας στο 63’ έφτασε πολύ κοντά στο δεύτερο δικό του γκολ. Ο Μάντζης αμαρκάριστος δεν κατάφερε να σκοράρει απ’ τη μικρή περιοχή, στέλνοντας πρώτα την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια σε δεύτερη προσπάθεια άουτ!

Τρία λεπτά μετά οι Αρκάδες έμειναν με δέκα παίκτες όταν αποβλήθηκε ο Ντιαρά με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης δεν υπήρξε κάτι σημαντικό, με τις προσπάθειες των δύο ομάδων να μην φέρνουν αποτέλεσμα και σημαντικές ευκαιρίες. Έτσι το 1-1 δίνει την πρόκριση στον Πανσερραϊκό με συνολικό σκορ 3-1. Οι Σερραίοι περιμένουν τον αντίπαλό τους στα προημιτελικά απ’ το ζευγάρι Βόλου-ΠΑΟΚ.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Κατσίκας, Θυμιάνης, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης, Ντανκερλουί, (38΄Πηλέας) Μορέιρα (46΄Στάικος), Οικονόμου (79΄Μπέγκστρομ), Μούργος, Σοφιανός (62΄Ουάρντα), Γούλερι, Μπετανκόρ (46΄Άλεξιτς)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Καρμόνα (60΄Κωστέας), Άλβαρες, Χριστόπουλος, Γκρόζντανιτς (46΄Ατιένθα), Βαλιέντε, Αλάγκμπε, Ντιαρά, Σουρλής (60΄Γκαρσία), Καλτσάς (46΄Ζουγλής) Μάντζης (75΄Χριστόπουλος).