ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κύπελλο Ελλάδας, Βόλος-ΠΑΟΚ 0-2: Εύκολα και ξεκούραστα στους «8»

Κύπελλο Ελλάδας, Βόλος-ΠΑΟΚ 0-2: Εύκολα και ξεκούραστα στους «8»

Κύπελλο Ελλάδας: Στο… ρελαντί ο ΠΑΟΚ πήρε δεύτερη νίκη κόντρα στον Βόλο (2-0) και με συνολικό σκορ 3-0 προκρίθηκε στα προημιτελικά – Εκεί τον περιμένει ο Πανσερραϊκός.

Το προβάδισμα που είχε απ’ το 1-0 του αγώνα της Τούμπας, το διαχειρίστηκε άψογα ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα στον Βόλο και με 2-0 «δίπλωσε» τις νίκες του εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Κωνσταντέλιας και Σβαμπ πέτυχαν τα τέρματα της ομάδας της Θεσσαλονίκης, η οποία απειλήθηκε ελάχιστα και ουσιαστικά στο… ρελαντί προκρίθηκε. Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τον Πανσερραϊκό.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν πιο επιθετικά το ματς. Στο 9’ ο Μπράιτον δεν βρήκε την μπάλα που κατέληξε στον Ράφα Σοάρες, με το σουτ του τελευταίου να φεύγει έξω. Τελικά ο «δικέφαλος» προηγήθηκε πριν το 20λεπτο στην αναμέτρηση.

Ο Κωνσταντέλιας στο 17’ έγινε κάτοχος της μπάλας έξω απ’ την περιοχή. Με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στη γωνιά του Κόβατς για το 0-1, σημειώνοντας ένα πανέμορφο γκολ!

Οι γηπεδούχοι δοκίμασαν να απειλήσουν στο 28’ με τον Γκαρσία να μην προλαβαίνει την μπάλα μετά από κεφαλιά του Μπερτόγλιο. Το σουτ του Μπράιτον πέρασε άουτ και το γύρισμα του Ντέλετιτς δεν έφερε αποτέλεσμα, στις μόνες αξιοσημείωτες φάσεις μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Στις αρχές του δευτέρου μέρους σε γύρισμα του Ράφα Σοάρες ο Καλογερόπουλος βρήκε την μπάλα με το χέρι. Η φάση εξετάστηκε απ’ το VAR και δε διαπιστώθηκε παράβαση πέναλτι, οπότε το ματς συνεχίστηκε.

Χρειάστηκε να περάσουν 67 λεπτά για να απειλήσει ο Βόλος, με τον Κόμπα να μπαίνει στην περιοχή να σουτάρει και τον Ζίβκοβιτς να διώχνει σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης ο Καραγιάννης σούταρε με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει εκτός. Δύο λεπτά μετά ο Ντεσπόντοφ βρέθηκε σε καλή θέση, σούταρε και ο Καλογερόπουλος σωτήρια έβαλε την κόντρα.

Τελικά το δεύτερο γκολ για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 73’. Ο Κωνσταντέλιας πλάσαρε, ο Καλογερόπουλος έκοψε προ της γραμμής και ο Σβαμπ πήρε το… ριμπάουντ, σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2!

Τα πάντα είχαν κριθεί κι έτσι χωρίς συγκινήσεις έφτασε στο «σβήσιμό» του το ματς. Ο ΠΑΟΚ με δεύτερη νίκη και συνολικό σκορ 3-0 προκρίθηκε επί του Βόλου και πλέον έχει μπροστά του τον Πανσερραϊκό στους «8».

ΒΟΛΟΣ (Λόπεθ): Κόβατς, Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Σιέλης (Ράσιτς 63'), Κίτσος, Γκλάβτσιτς (Λούνα 71'), Τρουιγέ, Ντέλετιτς (Κόμπα 63΄) , Καραγιάννης, Μπερτόλιο, Γκαρσία (Μωραΐτης 46')

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Τσιγγάρας (Μεϊτέ 70'), Ντεσπόντοφ (Αντρίγια 70'), Κωνσταντέλιας, Μάρκος Αντόνιο (Τάισον 70'), Μπράντον (Τζίμας 79')