ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κύπελλο Ελλάδας, ΑΕΚ-Άρης 0-0: Τα πάντα θα κριθούν στη Θεσσαλονίκη

Κύπελλο Ελλάδας, ΑΕΚ-Άρης 0-0: Τα πάντα θα κριθούν στη Θεσσαλονίκη

Κύπελλο Ελλάδας: Κακό ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια και το 0-0 ήρθε φυσιολογικά, με ΑΕΚ και Άρη να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς του «Κλ. Βικελίδης».

Ρεβάνς «φωτιά» προέκυψε στο ζευγάρι της ΑΕΚ με τον Άρη. Οι δύο ομάδες στο πρώτο ματς για τη φάση των «16» στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν προσέφεραν καλό αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν άψογα διαβασμένοι και κράτησαν με σχετική ευκολία το μηδέν. Ενώ και οι ίδιοι δεν δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες για να απειλήσουν.

Το rotation της Ένωσης δεν της βγήκε στο χορτάρι κι έτσι το 0-0 ήρθε μετά από αγώνα χωρίς πολλές φάσεις και δίχως θέαμα. Έτσι τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στις 19:00 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Με τον γηπεδούχο Άρη να περιμένει την ΑΕΚ με έπαθλο το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Το πρώτο τέταρτο του ματς έφυγε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Μια προβολή του Τσούμπερ και οι προσπάθειες των Σουλεϊμάνοφ, Οντουμπάτζο, Μορόν, δεν είχαν αποτέλεσμα. Μέχρι το ημίωρο η ΑΕΚ κέρδιζε σχετικά εύκολα κόρνερ, δίχως όμως να ανησυχήσει τους Θεσσαλονικείς.

Στο 43’ ο Φαμπιάνο πήρε κεφαλιά που δεν ανησύχησε τον Αθανασιάδη. Στο ίδιο λεπτό, σουτ του Πινέδα μπλόκαρε ο Κουέστα, ενώ η προσπάθεια του Τσούμπερ έφυγε άουτ.

Το 0-0 οδήγησε την αναμέτρηση στην ανάπαυλα, με το πρώτο 45λεπτο να μην μπορεί να διεκδικήσει δάφνες ποιότητας. Το δεύτερο μέρος άρχισε με σουτ του Πόνσε που πέρασε άουτ. Στο 58’ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι όταν μετά από φάουλ του Γκατσίνοβιτς ο Σιμάνσκι βρέθηκε στο έδαφος, με τη φάση να εξετάζεται και το ματς να συνεχίζεται.

Ο Άρης είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 68’. Ο Μορόν βρέθηκε σε πολύ καλή θέση για σουτ, το επιχείρησε με την μπάλα να περνά άουτ!

Στο 74’ ο Ζιλ σούταρε με τον Αθανασιάδη να διώχνει σε κόρνερ. Ο παίκτης του Άρη τραυματίστηκε και πονούσε αρκετά, καθώς έβαλε τα κλάματα ενώ ζήτησε αλλαγή. Στη συνέχεια του ματς ο Φαμπιάνο πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Τα κόρνερ συνεχίστηκαν να μην φέρνουν αποτέλεσμα, το σουτ του Μοντόγια στο 88’ έφυγε αρκετά άουτ. Τα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι την ολοκλήρωση και του τετράλεπτου των καθυστερήσεων, δεν άλλαξε το παραμικρό. Το 0-0 άφησε ορθάνοιχτους λογαριασμούς για τη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στις 17 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (46' λ.τρ. Γκατσίνοβιτς), Μήτογλου, Σιμάνσκι, Πήλιος, Γιόνσον, Ελίασον (60' Άμραμπατ), Πινέδα, Τσούμπερ (60' Αραούχο), Πισάρο (68' Φερνάντες), Πόνσε (60' Λιβάι Γκαρσία)

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Νταρίντα, Ζιλ (77' λ.τρ. Φετφατζίδης), Τζούρασεκ (72' Ντουκουρέ), Σαβέριο (54' Παναγίδης), Σουλεϊμάνοφ, Μορόν (77' Σαμόρα)