ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

European Super League: Ετοιμάζει αγωγή στην UEFA για 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ!

European Super League: Ετοιμάζει αγωγή στην UEFA για 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ!

Η ESL σκέφτεται σοβαρά να κινηθεί νομικά κατά της UEFA ζητώντας τεράστια αποζημίωση για το γεγονός πως μια διετία προχωρούσε σε ενέργειες που εμπόδιζαν την ανάπτυξή της.

Η δικαίωση της European Super League σε νομικό επίπεδο, φέρνει το πλάνο σε θέση ισχύος απέναντι στην UEFA αυτή τη στιγμή. Μάλιστα όπως αναφέρουν ρεπορτάζ στο εξωτερικό, η σκέψη που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι να κατατεθεί αγωγή κατά της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Ζητώντας ένα… αστρονομικό ποσό, το οποίο φτάνει τα 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το νομικό επιτελείο της ESL εξετάζει την συγκεκριμένη αγωγή, με αιτιολογία τις ενέργειες που έκανε η UEFA απ’ το 2021 για να μην επιτρέψει ή έστω να εμποδίσει την εφαρμογή του πλάνου της European Super League στο ποδόσφαιρο. Ουσιαστικά κάτι σαν διαφυγόντα κέρδη.

Τα ρεπορτάζ στην Ιταλία αναφέρουν πως το τεράστιο ποσό προκύπτει μέσω ανάλυσης που έγινε με εμπειρογνώμονες, λόγω της καθυστέρησης λειτουργίας της ESL για 3-4 χρόνια. Ο λόγος για αυτό ήταν η UEFA, την οποία ακύρωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με την απόφασή του για μονοπωλιακή σχέση της με το ποδόσφαιρο.

Οι περιοριστικοί κανόνες UEFA και FIFA και οι απειλές προς τους συλλόγους που ήθελαν να συμμετάσχουν στην ESL, έφεραν το… φρένο στο πλάνο που αν είχε τεθεί σε εφαρμογή υπολογίζεται πως θα είχε τεράστια έσοδα περίπου μια τριετία τώρα. Γι’ αυτό και η σκέψη για αγωγή 3,6 δισεκατομμυρίων.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται, είναι η διπλάσια αξίωση μέσω της αγωγής. Αυτό θα συμβεί στο σενάριο που ποτέ δε θα λειτουργήσει η ESL, άρα θα θεωρηθεί η UEFA υπαίτια για την καταστροφή του πλάνου με κινήσεις που πηγαίνουν κόντρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ελεύθερο ανταγωνισμό.