ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Συγκίνηση και αποθέωση για τον Ανδρέα Σταματιάδη – Τιμήθηκε με το Μετάλλιο Τιμής

Ανδρέας Σταματιάδης ΑΕΚ
Intime News

ΑΕΚ: Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ βράβευσε μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της ιστορίας του συλλόγου, τον Ανδρέα Σταματιάδη.

Η ΑΕΚ τίμησε έναν άνθρωπο που συνέδεσε το όνομα του με την ομάδα, πριν από τη σέντρα του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην «OPAP Arena».

Ο Σταματιάδης έχει συνδέσει τη ζωή και την καριέρα του με την ομάδα ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως προπονητής. Ο θρύλος της ΑΕΚ ήταν επιθετικός, φόρεσε τη φανέλα της ομάδας για 19 χρόνια (1950-69) κι ήταν αρχηγός της σχεδόν σε όλη τη δεκαετία του ’60. Μέτρησε 267 συμμετοχές κι είχε 60 γκολ, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων και τριών κυπέλλων. Ο Σταματιάδης υπηρέτησε την ΑΕΚ, τόσο ως βοηθός προπονητή, όσο κι ως πρώτος προπονητής και μάλιστα την οδήγησε στον τίτλο του 1979.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης απένειμε το Μετάλλιο Τιμής του συλλόγου «Ο Χρυσός Δικέφαλος Αετός», με τον κόσμο να τον αποθεώνει, σε μια πολύ όμορφη, όσο και συγκινητική στιγμή. Αναλυτικά, όσα εκφωνήθηκαν από τον Κώστα Τερζάκη (εκφωνητή της OPAP Arena), λίγο πριν την απονομή:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ απονέμει το Μετάλλιο Τιμής «Ο Χρυσός Δικέφαλος Αετός» στον Ανδρέα Σταματιάδη, τον άνθρωπο που έχει συνδέσει το όνομά του με το όνομα του αγαπημένου μας συλλόγου. Ο Ανδρέας Σταματιάδης τίμησε ως ποδοσφαιριστής την κιτρινόμαυρη φανέλα και μόνο αυτή για δύο δεκαετίες, διετέλεσε αρχηγός της ομάδας μας σχεδόν σε όλη τη δεκαετία του '60 και πανηγύρισε με την ΑΕΚ δύο πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα, ενώ την οδήγησε σε έναν ακόμα τίτλο ως προπονητής το 1979. Ηταν επικεφαλής της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΑΕΚ τη δεκαετία του '90 και ήταν πάντα έτοιμος να βοηθήσει σε κάθε κάλεσμα της Ενωσίτικης οικογένειας.

Ανδρέα Σταματιάδη, η ΑΕΚ σε ευχαριστεί, σε ευγνωμονεί και σε τιμά!»

Η βράβευση του Ανδρέα Σταματιάδη

Σχετικές ειδήσεις