ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τουρκία: 12 συλλήψεις για το άγριο ξύλο στο Τραμπζονσπόρ – Φενέρμπαχτσε

Τουρκία Τραμπζονσπόρ - Φενέρμπαχτσε
Twitter / @BuyukeksiMehmet

Τουρκία: Σε 12 συλλήψεις έχεις προχωρήσει η Αστυνομία, μετά τις σκηνές ντροπής που έλαβαν χώρα μετά το τέλος του αγώνα, Τραμπζονσπόρ – Φενέρμπαχτσε.

Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στο «Papara Park» της Τραπεζούντας, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα της Τραμπζονσπόρ με τη Φενέρμπαχτσε (αντίπαλος του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Europa Conference League), καθώς εκατοντάδες οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο κι επιτέθηκαν στους ποδοσφαιριστές και τα μέλη του τεχνικού τιμ των φιλοξενούμενων, που πανηγύριζαν τη μεγάλη νίκη τους με 3-2.

Οι παίκτες της Φενέρ επιτέθηκαν στους χούλιγκαν με χτυπήματα, κλωτσιές και γροθιές και για πολλά λεπτά το γήπεδο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με τους αστυνομικούς και τους σεκιούριτι να παρεμβαίνουν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Τα θλιβερά επεισόδια στην Τραπεζούντα προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης, με τον υπουργό εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια, ο οποίος ανακοίνωσε την Κυριακή (17/3) ότι ξεκίνησαν οι έρευνες για την ταυτοποίηση των οπαδών που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο.

Μια ημέρα αργότερα, το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ενημέρωσε ότι οι Αρχές έχουν ήδη προχωρήσει σε 12 συλλήψεις. Μια σύλληψη αφορά σε οπαδό που πέταξε αντικείμενο, το οποίο τραυμάτισε τον προπονητή της Φενέρ, Ισμαΐλ Καρτάλ, ενώ οι υπόλοιπες αφορούν οπαδούς που επιτέθηκαν σε ποδοσφαιριστές εντός αγωνιστικού χώρου. Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες κι αναμένονται κι άλλες συλλήψεις, καθώς ο αριθμός που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο ήταν πολύ μεγαλύτερος.

Σχετικές ειδήσεις