Τελικός Conference League, Μεντιλίμπαρ: «Δεν θα αλλάξουμε τίποτα απ’ όσα μας έφεραν εδώ»

Τελικός Conference League: Ξεκάθαρος αναφορικά με την προετοιμασία του Ολυμπιακού για τη «μάχη» της 29ης Μαΐου κόντρα στην Φιορεντίνα ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.
Τελικός Conference League, Μεντιλίμπαρ: «Δεν θα αλλάξουμε τίποτα απ’ όσα μας έφεραν εδώ»
Eurokinissi
4'

Ο τεχνικός ηγέτης του Ολυμπιακού παρέθεσε συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Πέμπτης (23/05) στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενόψει του Τελικού Conference League απέναντι στην Φιορεντίνα. Μετά το τέλος της προπόνησης που έγινε στο φαληρικό γήπεδο, ο Βάσκος στάθηκε στα στοιχεία που θέλει να έχουν οι ποδοσφαιριστές του.

Όπως ξεκαθάρισε ο έμπειρος κόουτς, στόχος του είναι να μην αλλάξει κάτι απ’ αυτά που έφεραν τους Πειραιώτες στον τελικό της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά να στηριχθεί σ’ αυτά και να τα βελτιώσει.

«Καλησπέρα. Είμαστε ήρεμοι και πολύ καλά, ξεκουραστήκαμε δύο μέρες μετά τη διακοπή, Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με ηρεμία και να είμαστε όσο καλύτερα προετοιμασμένοι γίνεται για τον τελικό», ήταν τα λόγια του.

Στην συνέχεια, ο κόουτς των Πειραιωτών μίλησε για:

Το αν χρειάζεται κάτι διαφορετικό στην προετοιμασία η ομάδα του για τον τελικό: «Όχι, το έχω πει πολλές φορές, δεν αλλάζουμε τίποτα. Φτάσαμε μέχρι εδώ επειδή είμαστε ο εαυτός μας και έχουμε την ταυτότητα μας. Θα ακολουθήσουμε τις ίδιες διαδικασίες, όπως προετοιμαζόμαστε για κάθε αγώνα».

Το εάν υπάρχει κατά τη γνώμη του φαβορί: «Ο καθένας έχει στο μυαλό του μία ομάδα για φαβορί στον τελικό. Όταν φτάνουν στον τελικό δύο ομάδες το αξίζουν. Σε έναν τελικό μπορεί να συμβούν τα πάντα. Πάντα πρέπει να έχεις θάρρος και μία ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα. Αν δεν μπει το γκολ, το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό. Η Ατάλαντα για παράδειγμα εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της και έτσι πήρε αυτό το αποτέλεσμα με τη Λεβερκούζεν».

Το εάν βλέπει στους παίκτες του τη… σπίθα ενόψει του ματς άλλα και το άγχος: «Όπως σας είπα, σήμερα ήταν η πρώτη μας προπόνηση. Είναι δύσκολο στην πρώτη προπόνηση από ρεπό να μην δεις αυτό που θες. Δεν υπήρχε συγκέντρωση, υπήρχε πολλή χαρά αλλά είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες μέρες θα είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε και θα είμαστε έτοιμοι για τον τελικό».

Το πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να αλλάξει την ομάδα μέσα σε τόσο μικρό διάστημα που βρίσκεται στον πάγκο της: «Είμαι ο τρίτος προπονητής και είμαι σίγουρος ότι οι δύο προηγούμενοι προπονητές έχουν βοηθήσει για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, κάνεις τα πάντα για να βοηθήσεις, όταν όλα πηγαίνουν καλά, τότε δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια. Αυτό που προσπαθήσαμε εμείς ήταν να δώσουμε ηρεμία, αυτοπεποίθηση και συμβουλές. Οι παίκτες βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και η πραγματική επιτυχία είναι σε εκείνους. Εμείς είμαστε εδώ για να τους βοηθάμε και να τους προετοιμάζουμε».

Το αν μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις από την πλευρά του: «Αυτή η ερώτηση γίνεται συχνά και περιμένουν πολλοί κάποιον με το... μαγικό ραβδάκι να αλλάξει. Δεν είμαι γκουρού. Είμαι ένας προπονητής που προετοιμάζει την ομάδα του όσο καλύτερα μπορεί για το ματς».

Τη νοοτροπία που έβγαλε η Αταλάντα και εάν μπορούν να την πάρουν ως παράδειγμα αυτή στον Ολυμπιακό για τον δικό τους τελικό: «Αν δεν έχεις αυτή τη νοοτροπία είναι κακό. Εμείς δεν θα αλλάξουμε τίποτα. Αντιθέτως θέλουμε να δυναμώσουμε τα στοιχεία μας. Να είμαστε επιθετικοί και να ενισχύουμε τα δικά μας χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχει περιθώριο για αλλαγή και χρειάζεται δυνατή νοοτροπία για να φτάσεις μέχρι εδώ».

Το αν η πρόκριση με την Άστον Βίλα, την ομάδα που θεωρούσαν οι περισσότεροι το φαβορί της διοργάνωσης έδωσε ώθηση ή μεγαλύτερη πίεση στους παίκτες του για την κατάκτηση: «Έτσι πρέπει να είναι. Να σου δίνει δύναμη που βγάζεις εκτός μία δυνατή ομάδα. Όλα μπορούν να συμβούν σε έναν τελικό. Όταν νικάς την Αστον Βίλα παίρνεις δύναμη. Με όλο τον σεβασμό στη Φιορεντίνα, έχουμε αυτοπεποίθηση. Δεν είναι μόνο η Αστον Βίλα αλλά και άλλες ομάδες όπως η δύσκολη ανατροπή με την Μακάμπι ή η δύσκολη πρόκριση με τη Φενέρμπαχτσε. Δουλέψαμε πάρα πολύ και τα καταφέραμε. Αυτές οι προκρίσεις μας έκαναν δυνατούς, σεβόμαστε τον αντίπαλο αλλά πιστεύουμε σε εμάς και έτσι έχουμε φτάσει στον τελικό».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή