ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2014: Τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής μας ομάδας

Μουντιάλ 2014: Τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής μας ομάδας

Το newsbomb.gr σας παρουσιάζει τα αποτελέσματα με τα οποία η «γαλανόλευκη» θα συνεχίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η Εθνική μας ομάδα έχει απόψε «ραντεβού» με την ιστορία και στο «Καστελάο» απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού (23:00-ΝΕΡΙΤ), θα προσπαθήσει να προσθέσει ακόμα μία νέα «χρυσή» σελίδα στην ιστορία της.

Ελλάδα - Ακτή Ελεφαντοστού: Στατιστική και προϊστορία μας δείχνουν την... πρόκριση

Ποιες είναι όμως οι πιθανότητες να περάσει η «γαλανόλευκη» για πρώτη φορά στους «16» ενός Μουντιάλ; Η αλήθεια είναι πως δεν είναι υπέρ μας, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως οι διεθνείς μας θα δώσουν τα πάντα για να τα καταφέρουν. Το newsbomb.gr σας παρουσιάζει όλα τα πιθανά σενάρια.

Στόχος μόνο η νίκη και... βλέπουμε!

group c

Μουντιάλ 2014: Η ατάκα του Καραγκούνη που «πάγωσε» τους Έλληνες οπαδούς!

Με βάση τα νούμερα η Ελλάδα έχει 15% πιθανότητες να συνεχίσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με την Ακτή Ελαφαντοστού να συγκεντρώνει 72% και την Ιαπωνία 12%. Η Κολομβία βρίσκεται ήδη στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης. Ας τα πούμε όμως πιο απλά. Η Εθνική μας θα βρίσκεται στην επόμενη φάση αν:

1) Κερδίσουμε την Ακτή Ελεφαντοστού και υπάρξει απώλεια βαθμών των Ιαπώνων κόντρα στην αδιάφορη Κολομβία.

2) Αν η Ιαπωνία κερδίσει, η Εθνική πρέπει όχι μόνο να πάρει τους 3 βαθμούς κόντρα στους «ελέφαντες», αλλά και να επικρατήσει με διαφορά τριών τερμάτων (π.χ 3-0, 4-1).

Η αντίπαλος μας, με νίκη είναι αμέσως στην επόμενη φάση, ενώ με ισοπαλία αν οι Ιάπωνες κερδίσουν με πάνω από δύο γκολ διαφορά την Κολομβία, θα είναι εκείνοι που θα χαμογελάσουν.

Ελλάδα - Ακτή Ελεφαντοστού: Το προφίλ των αντιπάλων μας

Τα πλάνο του Φερνάντο Σάντος

Αρκετές ήταν οι δοκιμές του Ομοσπονδιακού τεχνικού μας ενόψει της αναμέτρησης με την Ακτή Ελεφαντοστού, θέλοντας να βρει επιτέλους το γκολ στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Το μόνο σίγουρο, είναι πως η τετράδα της άμυνας θα μείνει και στο τρίτο παιχνίδι απαράλλαχτη. Οι Τοροσίδης και Χολέμπας θα είναι στα πλάγια με τους Μανωλά και Παπασταθόπουλο στο κέντρο.

Από εκεί και πέρα, η απουσία του Κώστα Κατσουράνη, φέρνει τον Γιώργο Καραγκούνη μαζί με τον Γιάννη Μανιάτη σε ρόλο αμυντικών χαφ με τον Κονέ πιο μπροστά, ενώ γρίφος παραμένει η επιθετική τριάδα. Αυτό συμβαίνει γιατί ο Σαμαράς δοκιμάστηκε ως φορ με τον Χριστοδουλόπουλο να παίρνει θέση στα αριστερά της επίθεσης και τον Σαλπιγγίδη στα δεξιά. Εκτός αυτού, υπάρχει και το ενδεχόμενο να βρεθεί ο Μήτρογλου στην κορυφή με αποτέλεσμα ο Χριστοδουλόπουλος να βγει από την ενδεκάδα.

Οι τελευταίες δηλώσεις των Ελλήνων διεθνών

karnezis

Καρνέζης: ««Ευελπιστούμε να κερδίσουμε. Είμαστε αποφασισμένοι και αισιόδοξοι, χωρίς να φοβόμαστε κάτι. Πιστεύω ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι για αυτό τον αγώνα και έχουμε κάνει μια καλή ομαδική δουλειά».

gekas

Γκέκας: «Έχουμε δουλέψει αρκετά, ξέρουμε για τι ακριβώς παίζουμε και θα είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό για να πετύχουμε τον στόχο μας. Πρέπει να κρατήσουμε το μηδέν πίσω και έχοντας υπομονή και επιμονή θα σκοράρουμε και θα προκριθούμε στην επόμενη φάση. Είμαστε δυνατοί και θα τα καταφέρουμε».

tachtsidis-650

Ταχτσίδης: «Ο στόχος μας δεν είναι πολύ δύσκολος. Από εμάς εξαρτάται. Πιστεύω πρέπει να κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα. Πάθος και θέληση και όλα τα άλλα θα έρθουν. Είμαι σίγουρος πως αν εμείς εμφανιστούμε όπως πρέπει με το πάθος που είχαμε στο τελευταίο παιχνίδι και τη συγκέντρωση θα καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση».

c5743902fc75f7bdc7a206fa55868ad1 XL

Παπασταθόπουλος: «Σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε στο τελείωμα των φάσεων που δημιουργούμε. Και στα δύο παιχνίδια που δώσαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο βγάλαμε καλές φάσεις, αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε. Νομίζω πως μας έλειψε και η τύχη. Και εγώ και τα υπόλοιπα παιδιά στην ομάδα πιστεύουμε ότι αν συνεχίσουμε να φτιάχνουμε ευκαιρίες, θα έρθει και το γκολ. Από εκεί και πέρα η φήμη που μας ακολουθεί είναι ότι διαθέτουμε ψυχή και πως είμαστε μαχητές και με αυτά τα προσόντα θα αντιμετωπίσουμε την Ακτή Ελεφαντοστού».

Ο Κάρλος Βέρα θα είναι ο διαιτητής του αγώνα. Ο 38χρονος ρέφερι από το Εκουαδόρ είναι διεθνής από το 2007 και είχε σφυρίξει το Copa America την ίδια χρονιά, ενώ το 2012 ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Το 2013 ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-2013 και φέτος σφύριξε το παιχνίδι του Ιράν με τη Νιγηρία που έληξε 0-0.

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014:Κόστα Ρίκα – Αγγλία (19.00 ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤsports)

Παγκόσμιο Κύπελλο 2014:Ιταλία – Ουρουγουάη (19.00 ΝΕΡΙΤ+ video)

Παγκόσμιο Κύπελλο 2014:Ιαπωνία – Κολομβία (23.00 ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤsports)