ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός - Ντιναμό Κιέβου: Η άσχημη προϊστορία των Πειραιωτών με ουκρανικές ομάδες

Ολυμπιακός - Ντιναμό Κιέβου: Η άσχημη προϊστορία των Πειραιωτών με ουκρανικές ομάδες

Ολυμπιακός - Ντιναμό Κιέβου: Τι κάνει επί ελληνικού εδάφους ο Ολυμπιακός με αντιπάλους τους Ουκρανούς;

Δεν έχει μόνο την Ντιναμό Κιέβου αντίπαλο σήμερα ο Ολυμπιακός για το Europa League, αλλά και την πραγματικά πολύ άσχημη προϊστορία με ουκρανικές ομάδες, καθώς δεν έχει νικήσει ποτέ και καμία σε ελληνικό έδαφος!

Όσο περίεργο και αν φαίνεται ο Ολυμπιακός έχει αγωνιστεί αρκετές φορές με ουκρανικές ομάδες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά δεν έχει χαμογελάσει ποτέ στην έδρα του.

Η πρώτη αναμέτρηση του με αντίπαλο ομάδα από την Ουκρανία έγινε το 1975, με αντίπαλο την Ντιναμό Κιέβου.Το παιχνίδι έγινε στην Τούμπα και έφερε 2-2 (Κύπελλο Πρωταθλητριών). Στο Κίεβο είχε ηττηθεί 1-0 και αποκλείστηκε.

Το 1992 οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούν την Τσερνομόρετς, από την οποία έχασαν 0-1 στο Καραϊσκάκη, αλλά πήγαν στην Οδησσό και κέρδισαν με 3-0 για το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Το 2006 ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Σαχτάρ Ντόνετσκ για τους ομίλους του Champions League και έφερε 2-2 στην Ουκρανία και 1-1 στο Καραϊσκάκη.

Το 2012 οι Πειραιώτες έφτασαν μία ανάσα από μία μεγάλη πρόκριση επί της Μέταλιστ. Διπλό στο Χάρκοβο με 0-1, αλλά ήττα με 1-2 στο Φάληρο με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο και αποκλεισμός από τα προημιτελικά του Europa League.

Το 2015 ο Ολυμπιακός πήγε στο Κίεβο για να αντιμετωπίσει την Ντνίπρο, ηττήθηκε εκεί 2-0 και στο Καραϊσκάκη έφερε 2-2 μένοντας εκτός της φάσης των «16» του Europa League.

Θα καταφέρει να «σπάσει» απόψε η παράδοση του Ολυμπιακού; Η απάντηση στις 19:55...

Σχετικές ειδήσεις