ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Λίβερπουλ: Όταν το «Άνφιλντ» παίρνει... φωτιά - Οι μεγάλες βραδιές των «reds» (videos)

Newsbomb

Ονειρεμένες βραδιές, που το κοινό του Μερσεϊσάιντ «λιώνει» κάθε αντίπαλο.

Ο πλανήτης έχει μείνει ακόμη σοκαρισμένος με το μαγικό 4-0 της Λίβερπουλ επί της Μπαρτσελόνα και την επική ανατροπή του σκορ του πρώτου αγώνα και εμείς θυμηθήκαμε άλλα 3 παιχνίδια που οι «reds» έδειξαν πως έχουν στο DNA τους τα μεγάλα παιχνίδια.

Η αρχή γίνεται με τον Ολυμπιακό. Το ημερολόγιο έδειχνε 8 Δεκεμβρίου του 2004 και ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο «Άνφιλντ» για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Ο Ολυμπιακός... βολευόταν με ένα βαθμό ή ακόμη και με ήττα διαφοράς ενός γκολ.

Το φάουλ του Ριβάλντο βάζει μπροστά τον Ολυμπακό και η Λίβερπουλ ψάχνει ένα θαύμα για να τα καταφέρει. Και το βρίσκει!

Το «Άνφιλντ» κατηφορίζει προς την εστία του Νικοπολίδη, οι Πειραιώτες δέχονται τις επιθέσεις κατά κύματα και ο Σιναμά-Πονγκολ ισοφαρίζει στο 47'. Στο 80' ο Μέλορ κάνει το 2-1 και όλοι φαίνεται να περιμένουν το αναπόφευκτο που θα έρθει στο 86' με την οβίδα του Τζέραρντ για το επικό 3-1.

Μετά την πρόκριση από τους ομίλους, η Λίβερπουλ έφτασε μέχρι το τέλος της διαδρομής, στην Κωνσταντινούπολη και τον τελικό με την Μίλαν.

Όλα πάνε... στραβά από την αρχή! Ένα γκολ του Μαλντίνι στο 1ο λεπτό και άλλα δυο του Κρέσπο, στέλνουν τη Μίλαν στα αποδυτήρια με 3-0 και 45 λεπτά μακριά από το «Άγιο Δισκοπότηρο» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η Λίβερπουλ το κάνει ξανά. Ο Τζέραρντ μειώνει σε 3-1, ο Σμίτσερ γρήγορα κάνει το 3-2 και όλοι πιστεύουμε πως ζούμε ξανά μια μεγάλη ανατροπή. Το 3-3 φτάνει με τον Τσάμπι Αλόνσο και στα πέναλτι η Λίβερπουλ πανηγυρίζει την επική ανατροπή. Επικρατεί με 3-2 στα πέναλτι και ο τελικός της Κωνσταντινούπολης περνά στο Πάνθεον της «κόκκινης» ιστορίας.

Φτάνουμε στις 14 Απριλίου του 2016 για μια ακόμα ραψωδία. Η διοργάνωση είναι Europa League και η Λίβερπουλ υποδέχεται την Ντόρτμουντ, η οποία είχε προίκα το 1-0 της Βεστφαλίας.

Μια προίκα που μεγάλωσε στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους Γερμανούς να προηγούνται με 0-2, και 1-3 στο 57ο λεπτό, με τον Οριγκί να σκοράρει και σε αυτή την ανατροπή! Σε αυτά τα 33 λεπτά, η Λίβερπουλ έψαχνε τρία γκολ για να πάρει την πρόκριση και τα... βρήκε!

Κουτίνιο στο 66΄, Σακό στο 77' και Λόβρεν στο 91' έστειλαν τους «reds στην επόμενη φάση και τους Γερμανούς στο... καναβάτσο!

Και φτάνουμε στο σήμερα, στο 2019. Τα αλμανάκ θα έχουν πλέον κυκλωμένη την ημερομηνία «7 Μαΐου», σαν την ημέρα που η Λίβερπουλ επέστρεψε από το «βαρύ» 3-0 της Βαρκελώνης, με το εκκωφαντικό 4-0 απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Με ήρωα τον... ξεχασμένο, Ντιβόκ Οριγκί που πέτυχε 2 γκολ και τον αναπληρωματικό, Τζορτζίνο Γουαϊνάλντουμ, που σημείωσε άλλα τόσα, οι «reds» έριξαν στο καναβάτσο την Μπαρτσελόνα και προκρίθηκαν στον τελικό του Champions League.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved