ΣΠΟΡ

Λευτέρης Πετρούνιας: Έκανε την εμφάνιση της ζωής του! - «Στο Τόκιο θα πάει ακόμα καλύτερα»

Λευτέρης Πετρούνιας

Λευτέρης Πετρούνιας: Ο «άρχοντας των κρίκων» επιβεβαίωσε ότι είναι ο καλύτερος και κέρδισε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου θα διεκδικήσει το δεύτερο χρυσό μετάλλιο.

Ο Πετρούνιας πραγματοποίησε την τέλεια εκτέλεση, κάτι που παραδέχθηκε κι ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που πέρασε μέχρι τελικά να πάρει το εισιτήριο για το μεγάλο ραντεβού του αθλητισμού.

«Εάν έχεις τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις, όλα γίνονται εύκολα, παρότι αυτό που πετύχαμε ήταν πολύ δύσκολο. Τίποτε τόσο μεγάλο δεν μπορεί να το κατορθώσει μόνος του ένας άνθρωπος, ούτε καν ένας κορυφαίος αθλητής όπως ο Λευτέρης. Είχα μαζί μου αυτούς που χρειαζόμουν. Δεν τους λέω ‘ευχαριστώ’ όμως, επειδή είναι φίλοι μου και τους φίλους είναι προσβολή να τους ευχαριστούμε για όσα κάνουν για μας», είπε αρχικά ο Ράφτης.

Στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι αυτή ήταν η καλύτερη εμφάνιση στην καριέρα του αθλητή, λόγω του πρόσθετου βάρους που είχε η υποχρέωση να κερδίσει με μεγάλη διαφορά: «Έδειξε ότι είναι κορυφαίος, γιατί οι κορυφαίοι δείχνουν την αξία τους στα πολύ-πολύ δύσκολα. Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε συνειδητά στην υπηρεσία του, χωρίς να μας υποχρεώνει κανείς. Ήταν η εμφάνιση της ζωής του, στην πιο κρίσιμη στιγμή της αθλητικής του καριέρας. Αυθόρμητα μου έρχεται να πω ένα τεράστιο ‘ευχαριστώ’ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και ειδικά στον Πρόεδρό της Σπύρο Καπράλο για την αμέριστη συμπαράστασή του».

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι ακόμα καλύτερος στους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες, αρκεί να έχει… λίγο ανταγωνισμό: «Στο Τόκιο θα πάει ακόμα καλύτερα. Και μόνο που θα είναι εκεί, είναι ήδη νικητής. Νομίζω ότι δεν θα έχει αντίπαλο στα μέτρα του, πέρα από τον εαυτό του. Ελπίζω πάντως να μην είναι εύκολοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, γιατί αν συμβεί αυτό ο Λευτέρης θα είναι μέτριος. Αντίθετα, αν έχει έναν βαθμό δυσκολίας ο αγώνας, θα τα πάει τέλεια, όπως είδαμε και εδώ».

Ο Δημήτρης Ράφτης δεν παρέλειψε ν΄ αναφερθεί και στην επιτυχία του Αντώνη Τανταλίδη, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους: «Αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια στον Αντώνη και στον προπονητή του, Θεόφιλο Λαλεχό, γι’ αυτό που πέτυχε εδώ. Κατέκτησε ένα μετάλλιο πίσω από δύο αθλητές-κολοσσούς του αγωνίσματος, με εξαιρετική εμφάνιση και εξαιρετικό βαθμό. Ελπίζω η νέα διοίκηση της Ε.Γ.Ο. να τον βοηθήσει, γιατί είναι ένα παιδί που έχει τις δυνατότητες να φτάσει πολύ ψηλά».

«Από την κόλαση στον παράδεισο...»

Στο πρώτο του μήνυμα στα social media μετά τη σπουδαία επιτυχία, ο Λευτέρης Πετρούνιας ανέφερε...

«Αυτή είναι η μαγεία του Πρωταθλητισμού λοιπόν! Από την "κόλαση στον παράδεισο". Ένας γολγοθάς χρόνων τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο. Φύγαμε για Τόκιο! Ευχαριστώ την ομάδα μου και όλους εσάς που είστε δίπλα μου σε αυτή την διαδρομή!»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Φωτογραφία - ντοκουμέντο του συζυγοκτόνου μέσα από τη φυλακή