ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Απαρηγόρητοι οι διεθνείς! Τα δάκρυα του Ζερδεβά - Όσα είπαν Βλάχος, Φουντούλης

Ολυμπιακοί Αγώνες Olympic Games

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Η Ελλάδα ολοκλήρωσε μια ονειρική πορεία στο Τόκιο με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, ωστόσο οι διεθνείς ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένοι για την ήττα στον τελικό με τη Σερβία.

Οι διεθνείς πέτυχαν τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του ελληνικού πόλο, ωστόσο παρά το αργυρό μετάλλιο ήταν φανερά απογοητευμένοι για τη μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε για το χρυσό.

Χαρακτηριστικά είναι τα δάκρυα του Μανώλη Ζερδεβά, με τον αρχηγό, Γιάννη Φουντούλη να πηγαίνει για να τον παρηγορήσει, όπως έπραξε και με τους υπόλοιπους διεθνείς. «Δεν περίμενα οι συμπαίκτες μου να είναι τόσο απογοητευμένοι με το αργυρό μετάλλιο. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Αυτό δείχνει τι χαρακτήρες είναι, πόσο νικητές είναι. Προσπάθησα να τους πω ότι αυτό που κάναμε είναι τεράστιο. Χάσαμε έναν τελικό σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Τελειώσαμε με ένα αργυρό μετάλλιο, κάτι που είναι σπουδαίο», τόνισε στις δηλώσεις του ο Φουντούλης.

«Ποιος να το φανταζόταν ότι θα νιώθαμε απογοητευμένοι;»

Ο προπονητής της Εθνικής, Θοδωρής Βλάχος στις δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ μετά το τέλος του αγώνα, στάθηκε κι αυτός στο γεγονός ότι η ομάδα - η οποία είναι μέλος της Stoiximan Tokyo Team - κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, αλλά οι διεθνείς ήταν απογοητευμένοι.

Αναλυτικά όσα είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής....

«Ποιος να το φανταζόταν αυτό; Όσο πιο μακριά φτάναμε, θέλαμε κάτι παραπάνω. Ζήσαμε για πρώτη φορά έναν τελικό, θέλαμε να τον κερδίσουμε. Δεν το διαχειριστήκαμε σωστά στην αρχή και στο τελείωμα. Δεχθήκαμε 13 γκολ, τα περισσότερα που δεχθήκαμε στο τουρνουά. Δείξαμε στη διάρκεια του τελικού πόσο θέλαμε να κερδίσουμε. Παίξαμε απέναντι σε έναν άξιο αντίπαλο, που κατακτά το χρυσό για δεύτερη σερί φορά. Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά, δεν έχω λόγια. Τώρα που τελειώσαμε, έχουμε κάνει αρκετά πράγματα. Εκτός από το μετάλλιο, έχουμε δημιουργήσει μνήμες, έχουμε γράψει ιστορία, έχουμε κάνει νέους φίλους της υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα. Είναι μεγάλες στιγμές. Οι στιγμές αυτές είναι ανεπανάληπτες και θα μείνουν στην μνήμη μας. Θα μου μείνει για πάντα η απονομή που θα γίνει σε λίγο. Το να ανεβαίνεις στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ύψιστη τιμή και περηφάνια. Η ομάδα αυτή έχει πολύ μέλλον, είναι η πιο ανανεωμένη ομάδα εδώ στο Τόκιο. Αυτή η ομάδα δημιούργησε προσδοκίες για το μέλλον. Πιστεύω θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες».

Καταλήγοντας, είπε: «Πιστεύω πως αυτοί που χάρηκαν και νιώθουν περήφανοι για μας, θα έρθουν να μας δώσουν μια αγκαλιά στο αεροδρόμιο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις για τις φωτιές