ΣΠΟΡ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Οι αντιδράσεις των Ναδάλ, Μεντβέντεφ και το ξέσπασμα εμβολιασμένης τενίστριας

Ράφα Ναδάλ Νόβακ Τζόκοβιτς
Ράφα Ναδάλ: «Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος να το ξεπεράσουμε όλο αυτό. Ο Νόβακ αν ήθελε θα έπαιζε στην Αυστραλία χωρίς προβλήματα. Επέλεξε τον δικό του δρόμο κι όλοι έχουν αυτό το δικαίωμα»
AP Images

Νόβακ Τζόκοβιτς: Το θέμα με τον Σέρβο «σταρ» αποτελεί το βασικό θέμα συζήτησης στον «κόσμο» του τένις, με τους Ράφα Ναδάλ, Ντανίλ Μεντβέντεφ και Ματέο Μπερετίνι να εκφράζουν την άποψη τους.

Για το θέμα του Τζόκοβιτς τοποθετήθηκε κι ο Ματέο Μπερετίνι, ενώ η Νατάλια Βιχλιάντσεβα ξέσπασε κατά των διοργανωτών, καθώς αν κι έχει κάνει το εμβόλιο δεν έγινε δεκτή από το Australian Open.

Ναδάλ: «Ο Τζόκοβιτς επέλεξε τον δικό του δρόμο – Το εμβόλιο ο μόνος τρόπος»

Ο Ράφα Ναδάλ για ακόμη μια φορά επανέλαβε ότι το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε όλη αυτή την κατάσταση κι υπογράμμισε ότι ο Τζόκοβιτς ακολούθησε τον δικό του δρόμο. Αναλυτικά…

«Αυτό που συμβαίνει δεν είναι καλό. Δεν έχω όλη την εικόνα για να έχω ξεκάθαρη άποψη. Το μόνο που ξέρω είναι ότι πολύς κόσμος υποφέρει τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι λογικό ο κόσμος εδώ στην Αυστραλία να έχει ενοχληθεί γιατί έχει περάσει πολλά και σκληρά lockdown. Κάποιοι δεν μπορούν καν να ταξιδέψουν στην Μελβούρνη από τη χώρα. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτό και να εμβολιαστούμε. Αρκετά υπέφερε ο κόσμος.

Πέρασα κορονοϊό και έχω εμβολιαστεί δύο φορές. Αν το κάνεις, δεν θα έχεις πρόβλημα να αγωνιστείς εδώ. Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος να το ξεπεράσουμε όλο αυτό. Ο Νόβακ αν ήθελε θα έπαιζε στην Αυστραλία χωρίς προβλήματα. Επέλεξε τον δικό του δρόμο κι όλοι έχουν αυτό το δικαίωμα».

Μεντβέντεφ: «Υπάρχουν κανόνες, υπάρχουν κι εξαιρέσεις»

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ υπογράμμισε ότι υπάρχουν κανόνες, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις σε αυτούς, ενώ αναφέρθηκε και σε δύο περιπτώσεις που ο ίδιος αντιμετώπισε πρόβλημα με τη βίζα του. Αναλυτικά…

«Η άποψή μου για το θέμα είναι ξεκάθαρη. Ξέρετε, υπάρχουν κανόνες. Υπάρχουν και εξαιρέσεις στους κανόνες όμως. Πριν δύο μέρες πόσταρε στα social ότι έχει εξαίρεση. Πιθανότατα πήγε στο αεροδρόμιο. Κάτι θα ήταν λάθος στο χαρτί, δεν ξέρω. Δεν ξέρω αν ήταν ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας που μπήκε στην υπόθεση, ή ο πρωθυπουργός της Βικτόρια ή ο Κρεγκ Τάιλι. Δεν έχω ιδέα. Είναι δύσκολο να μιλήσω. Αν, όμως, είχε δίκαιη εξαίρεση από τον κανόνα, θα έπρεπε να είναι εδώ. Αν όχι, δεν θα έπρεπε να είναι εδώ. Ακούγεται εύκολο, αλλά είναι δύσκολο στην πραγματική ζωή, δεν ξέρεις λεπτομέρειες της ιστορίας.

Μια φορά δεν μπορούσα να παίξω σε Challenger στη Μεγάλη Βρετανία. Και φέτος, ήταν ερωτηματικό οι ΗΠΑ, καθώς δεν είχα τη βίζα και όλες οι πρεσβείες ήταν κλειστές λόγω Covid. Όλοι έχουμε θέματα και προβλήματα με κάποιες χώρες. Αυτό είναι το δικό του».

Ο Ματέο Μπερετίνι, ο οποίος αντιμετώπισε τον Τζόκοβιτς στον τελικό του Wimbledon, τόνισε από την πλευρά του: «Νομίζω ότι δεν είναι ωραίο να είσαι, δεν ξέρω, πόσες ώρες ήταν στο αεροδρόμιο. Αλλά την ίδια στιγμή, μπορώ να καταλάβω γιατί οι Αυστραλοί προφανώς αισθάνονται όπως αισθάνονται».

«Είμαι εμβολιασμένη και θα έπρεπε να πάω Αυστραλία»

Η Ναταλία Βιχλιάντσεβα έχει κάνει το εμβόλιο Sputnik V, το οποίο όμως δεν αναγνωρίζει η Αυστραλία κι ως εκ τούτου δεν της επιτράπηκε να λάβει μέρος στο Australian Open. Μάλιστα, η WTA της είχε προτείνει να κάνει άλλο εμβόλιο, αλλά εκείνη δεν είχε δεχθεί. Το Νο151 της παγκόσμιας κατάταξης γνωστοποίησε ότι αποκλείστηκε από το Grand Slam γι’ αυτό τον λόγο και ξέσπασε κατά των διοργανωτών. Αναλυτικά όσα είπε στο ITV News

«Είμαι πολύ εκνευρισμένη από το γεγονός ότι δεν θα βρεθώ στην Αυστραλία φέτος, αν και είμαι εμβολιασμένη.

Θέλω απλά να μου δώσουν την ευκαιρία να αγωνιστώ. Μπορώ να περάσω από όσα τεστ χρειάζεται. Είμαι εμβολιασμένη και θα έπρεπε να μου δίνουν τη δυνατότητα να πάω στη Μελβούρνη. Δεν θέλω να ρίξω ευθύνες κάπου στοχευμένα, όμως βλέπω τις τελευταίες εξελίξεις με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Δεν θα σχολιάσω αν είναι σωστό να αγωνιστεί ή όχι, όμως θα πρέπει η Tennis Australia και η Κυβέρνηση της Αυστραλίας, να καταλάβει ότι είμαστε αθλητές.

Δεν είναι δίκαιο, να μην μπορούμε να αγωνιστούμε γιατί είμαστε ανεμβολίαστοι, ή είμαστε εμβολιασμένοι με εμβόλιο που δεν εγκρίνουν εκείνοι. Ζω στη Ρωσία, εμπιστεύτηκα το ρωσικό εμβόλιο, τι πάει να πει ότι δεν έχω το δικαίωμα να παίξω ;

Αυτή τη στιγμή κάνουν τα πάντα για να παίξει ο Νο1 τενίστας του κόσμου στο τουρνουά τους. Με τους υπόλοιπους τενίστες που δεν μπορούν να παίξουν, δεν ασχολήθηκε κανείς. Έκανα εμβόλιο και είμαι εκτός. Αδιανόητο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Η κατανομή των 33.716 νέων λοιμώξεων - 12.884 στην Αττική και 3.739 στη Θεσσαλονίκη

Θρήνος: Πέθανε από κορονοϊό ο 23χρονος αρσιβαρίστας, Τζέιμς Κονδύλιος

Survivor: Ο λόγος που αποχώρησε ο Γιάννης Χατζηγεωργίου από το ριάλιτι επιβίωσης