ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Του «πάει» η Γαλλία, το εντυπωσιακό επίτευγμά του – Σταθερά στο Νο5 του κόσμου

Στέφανος Τσιτσιπάς
AP Images

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας έγραψε ιστορία στο Μόντε Κάρλο, καθώς έκανε το πρώτο μεγάλο «back to back» της καριέρας του.

Ο Τσιτσιπάς πέτυχε το σπουδαίο επίτευγμα στο Μονακό, σε μια περιοχή που όπως υπογράμμισε κι ο ίδιος στις δηλώσεις του έχει «ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου».

Γενικότερα, η ευρύτερη περιοχή της Γαλλία του «πάει», καθώς σε αυτή έχει πανηγυρίσει τους πέντε από τους συνολικά οκτώ τίτλους στην καριέρα του. Επίσης, εκεί «έγραψε» και την πρώτη συμμετοχή του σε τελικό Grand Slam, στο περσινό Roland Garros.

Στο Νο2 του ATP Race To Turin

Ο 23χρονος τενίστας βρίσκεται σταθερά στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο με την πορεία του στο Μόντε Κάρλο πλησίασε τον Ράφα Ναδάλ, ο οποίος βρίσκεται από πάνω του. Να θυμίσουμε ότι ο Ισπανός είναι τραυματίας και γι’ αυτό δεν αγωνίστηκε στο Monte-Carlo Masters.

Μέσα στο 2022 έχει ρεκόρ 22-7, όντας ο τενίστας με τις περισσότερες νίκες στο tour, ενώ κέρδισε τρεις θέσεις στο ATP Race To Turin, όπου βρίσκεται πλέον στο Νο2. Είναι η ειδική βαθμολογία που οδηγεί στα ATP Finals.

Το χρηματικό έπαθλο που κέρδισε στο Μόντε Κάρλο

Ο 23χρονος τενίστας νίκησε 2-0 σετ τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς - Φοκίνα και πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο μέσα στο 2022. Παράλληλα, εξασφάλισε ένα σημαντικό χρηματικό έπαθλο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινώσει οι διοργανωτές, θα πάρει 836.335 ευρώ, ενώ ο Νταβίντοβιτς – Φοκίνα κέρδισε ως φιναλίστ 456.720 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τα ιστορικά «κατορθώματα» του στο Monte-Carlo Masters

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η απονομή κι η ανάκρουση του εθνικού ύμνου (video)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το χρηματικό έπαθλο που κερδίζει μετά την κατάκτηση του Monte-Carlo Masters

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Πρίγκιπας» στο Μόντε Κάρλο – Έκανε το ιστορικό «back to back»