ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Πρίγκιπας» στο Μόντε Κάρλο – Έκανε το ιστορικό «back to back»

Στέφανος Τσιτσιπάς
AP Images

Στέφανος Τσιτσιπάς: Εκπληκτικός! Ο Έλληνας τενίστας νίκησε με 2-0 σετ (6-3, 7-6(3)) τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς – Φοκίνα στον τελικό του Μόντε Κάρλο και κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο.

Το χώμα του πάει! Και σε αυτό έγραψε άλλη μια ιστορική στιγμή στην καριέρα του.

Ο Τσιτσιπάς έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση και στο Μόντε Κάρλο και κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Το επίτευγμα του αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία από τη στιγμή που «μιλάμε» για τουρνουά Masters. Στον 19ο τελικό της καριέρας του, ο Έλληνας πρωταθλητής πανηγύρισε το πρώτο του τρόπαιο μέσα στο 2022 και τον συνολικά όγδοο της καριέρας του.

Η εμπειρία του Τσιτσιπά έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε μια μεγάλη μάχη κόντρα στον Ισπανό, ο οποίος στην παρθενική του παρουσία σε τελικό τουρνουά ATP τα έδωσε όλα. Στα κρίσιμα σημεία, όμως, ο Έλληνας τενίστας ήταν καλύτερος κι έφτασε δίκαια στον τίτλο.

O Φοκίνα έκανε νωρίς break, αλλά το Νο5 του κόσμου βρήκε άμεση απάντηση και με σερί 8-1 στους πόντους προηγήθηκε με 3-2. Με νέο break έκανε το 5-3, για να κλείσει στο σερβίς του το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο τα πράγματα ήταν διαφορετικά, καθώς ο Ισπανός τενίστας ανέβασε την απόδοση του κι έβαλε δύσκολα στον Στέφανο, μολονότι ξεκίνησε με break. Ο Φοκίνα κέρδισε τρία σερί games για να προηγηθεί με 3-2, ενώ έκανε break όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο.

Συγκεκριμένα, επέστρεψε από το 5-4 και προηγήθηκε με 6-5, αλλά ο Τσιτσιπάς κράτησε, έστω και δύσκολα, το σερβίς του, καθώς χρειάστηκε τρεις σερί πόντους για στείλει το ματς στο tie break. Εκεί, μίλησε η εμπειρία του Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος κυριάρχησε με 7-3.

ΤΑ HIGHLIGHTS

«Ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου»

Μετά το τέλος του τελικού ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε: «Πρώτα απ' όλα, θα ήθελα να σου δώσω συγχαρητήρια. Θυμάμαι την πρώτη φορά που έπαιξα σε τελικό πόσο σημαντικό είναι, οπότε νιώθω πώς αισθάνεσαι. Συγχαρητήρια για την ομάδα σου. Νομίζω παίξαμε μαζί σε τουρνουά juniors. Έχουμε μεγάλο δρόμο. Συνέχισε να δουλεύεις σκληρά. Αυτό το άθλημα θέλει θυσίες καλή τύχη στην καριέρα σου.

Ήταν ένα θαυμάσιο event. Είχα την τύχη να κερδίσω πέρυσι και το κατάφερα και φέτος. Αυτό το μέρος έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Ευχαριστώ για την άψογη οργάνωση του τουρνουά.

Αυτό είναι το πρώτο τουρνουά που έχω δει ως παιδί έξι χρονών. Και μετά από πολλά χρόνια κατάφερα να είμαι εδώ. Αλλά όλο αυτό επιτεύχθηκε χάρη στην ομάδα μου και τη σκληρή δουλειά. Την οικογένειά μου και την ομάδα. Αν η οικογένειά μου δεν έπαιρνε το ρίσκο να με φέρει στην ακαδημία δεν θα ήμουν εδώ σήμερα

Η οργάνωση του τουρνουά ήταν εξαιρετική. Δεν είναι μόνο οι υπεύθυνοι αλλά και οι εθελοντές. Μας βοήθησαν για να μπορέσουμε να είμαστε σε καλή κατάσταση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους συμπατριώτες μου που ήρθαν εδώ και με έκαναν να νιώσω ελαφρά περισσότερο σαν στο σπίτι μου. Να ευχαριστήσω και όλους τους υπόλοιπους, Ιταλούς, Γάλλους, Μονεγάσκους που κάνατε τόσο υπέροχο αυτό το event. Μονακό σε ευχαριστώ».

Ο Νταβίντοβιτς – Φοκίνα ανέφερε για τον Τσιτσιπά: «Συγχαρητήρια Στέφανε έπαιξες καλύτερα από μένα σήμερα. Ελπίζω να παίξουμε πολλές φορές και στο μέλλον».

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο Νο1 του ταμπλό στη Βαρκελώνη – Ο δρόμος ως τον τελικό

Σχετικές ειδήσεις