ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Εκπληκτικός! Στους «4» του Madrid Open, «φουλ» για τελικό - Δείτε τα highlights

Στέφανος Τσιτσιπάς
AP Images

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε 2-1 σετ (6-3, 2-6, 6-4) του Αντρέι Ρούμπλεφ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά της Μαδρίτης

Το χώμα του πάει και το δείχνει και στη Μαδρίτη! Ο Τσιτσιπάς έδειξε χαρακτήρα κόντρα στον Ρώσο τενίστα και για δεύτερη φορά στην καριέρα του προκρίθηκε στους «4» του Masters της ισπανικής πρωτεύουσας.

Μολονότι έχασε το πρώτο του σετ στο τουρνουά, ο 23χρονος πρωταθλητής πανηγύρισε την όγδοη συνεχόμενη νίκη του σε «1000άρι» και με την εικόνα που δείχνει έτοιμος για τη δεύτερη παρουσία του στον τελικό, τα τελευταία τρία χρόνια!

Τελευταίο εμπόδιο θα είναι ο νικητής του τελευταίου προημιτελικού ανάμεσα στο Νο2 του ταμπλό, Αλεξάντερ Ζβέρεφ και του Νο8, Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ. Ο ημιτελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο (7/5).

Ο Έλληνας τενίστας δεν είχε εύκολο έργο, καθώς ο Ρούμπλεφ του έβαλε δύσκολα, αλλά το Νο5 του κόσμου ήταν ψύχραιμος στα κρίσιμα σημεία σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Το break που έκανε στο ξεκίνημα ήταν αρκετό για τον Τσιτσιπά, ώστε να πάρει το πρώτο σετ με 6-3, καθώς κράτησε το σερβίς του, ενώ στο δεύτερο ο αντίπαλος του το «έσπασε» δύο φορές για να επικρατήσει με 6-2, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Κάπως έτσι όλα κρίθηκαν στο τρίτο σετ, εκεί όπου ο Στέφανος έκανε break για το 5-4, ενώ στη συνέχεια «έσβησε» διπλό break point για να φτάσει στην επικράτηση.

ΤΑ HIGHLIGHTS

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ελπίζω να συνεχίσω έτσι»

Στις δηλώσεις που έκανε μετά το φινάλε, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, είπε: «Ο Ρούμπλεφ είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος αντίπαλος. Χτυπάει δυνατά. Ήξερα ότι θα είναι ένα δύσκολο. Όσα περίμενα έγιναν στο παιχνίδι. Περίμενα ένα δύσκολο παιχνίδι και αυτό αποδείχτηκε. Έπρεπε να βάλω τα δυνατά μου και νομίζω ότι στο τέλος ήμουν λίγο τυχερός με τον τρόπο που κατέληξαν τα πράγματα».

Όσο για την εξαιρετική περίοδο που διανύει, τόνισε: «Κρατάω το καλό αποτέλεσμα στο Μόντε Κάρλο, αλλά δεν σημαίνει κάτι. Σίγουρα είναι σημαντικό να καταφέρνω ανάλογα πράγματα. Εδώ είναι μία διαφορετική πρόκληση. Η Μαδρίτη έχει διαφορετικές συνθήκες προκλήσεις, διαφορετικές συνθήκες. Αισθάνομαι υπέροχα. Ελπίζω να συνεχίσω έτσι, να παίζω επιθετικά και να είμαι δημιουργικός στο court»

Σε ερώτηση για τι σημαίνει το «πορτοκαλί καρέκλα» που έγραψε στην κάμερα μετά το τέλος, απάντησε ότι: «Δεν θα αποκαλύψω κάτι».

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς – Μαρία Σάκκαρη: Στην «καλή» πλευρά του ταμπλό – Η κλήρωση του Italian Open