ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Προσπέρασε τον Ράφα Ναδάλ, αποθέωσε τον Νόβακ Τζόκοβιτς - «Είσαι έμπνευση»

Στέφανος Τσιτσιπάς Νόβακ Τζόκοβιτς

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας πρωταθλητής με την πορεία του στο Masters της Ρώμης κέρδισε μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπας θα βρίσκεται από τη Δευτέρα (16/5), όταν ανανεωθεί η κατάταξη, στο Νο4 του κόσμου. Ο 24χρονος τενίστας άφησε πίσω του τον Ράφα Ναδάλ, λίγο πριν το Roland Garros.

Η κερδισμένη θέση είναι πολύ συμπαντική, καθώς θα έχει ευνοϊκότερη κλήρωση στο δεύτερο Grand Slam της χρονιάς, εκεί όπου θα έχει το δύσκολο έργο να υπερασπιστεί 1200 βαθμούς από την περσινή παρουσία του στον τελικό.

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Υποκλίθηκε» στον Νόβακ Τζόκοβιτς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά την ήττα του στον τελικό της Ρώμης, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «μακάρι να φτάσω στο επίπεδο σου μια μέρα».

«Δεν περίμενα να πάω τόσο καλά. Είναι εκπληκτικό έχω εδώ την οικογένεια και φίλους από την Ελλάδα, συγχαρητήρια στον Νόβακ έχει κάνει σπουδαία πράγματα. Θα ήθελα να βρεθώ στο επίπεδό σου, είσαι έμπνευση για εμένα. Κάναμε προπόνηση μαζί πριν χρόνια, ήταν υπέροχο και έχουμε κάνει μεγάλο δρόμο από τότε και θέλω να απολαύσω το συγκεκριμένο απόγευμα στη Ρώμη σε ένα τόσο σημαντικό γήπεδο. Εγώ και η Ιταλία έχουμε ιδιαίτερο δεσμό. Έχω παίξει εδώ στην αρχή της καριέρας μου και με αναγνώρισαν, ο κόσμος εδώ είναι πολύ καλός μαζί μου. Είχα έρθει παλία σαν θεατής και έβλεπα από ψηλά και σήμερα είμαι εδώ κάτω και είναι τρομερό. Χωρίς τους χορηγούς ένα τουρνουά σαν αυτό δε θα ήταν δυνατό, όπως και όλους όσους ήταν εδώ από τη διοργάνωση από τα ball boy μέχρι τους φυσιοθεραπευτές», ανέφερε.

Ο Τζόκοβιτς ως νικητής του τουρνουά εξασφάλισε 835.355 ευρώ, ενώ ο Έλληνας πρωταθλητής ως φιναλίστ πρόσθεσε στον τραπεζικό του λογαριασμό 456.720 ευρώ. Ο Τσιτσιπάς «αγγίζει» σε συνολικά κέρδη τα 3.000.000 ευρώ (για την ακρίβεια έχει 2.980.000), μέσα στο 2022.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Υποκλίθηκε στον κορυφαίο! «Αυτοκράτορας» στη Ρώμη ο Νόβακ Τζόκοβιτς

Στέφανος Τσιτσιπάς: Σε έξαλλη κατάσταση – «Παίζεις άθλια» φώναζε στον τελικό με τον Τζόκοβιτς