ΣΠΟΡ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Το ποσό ρεκόρ που θα πάρει μετά τον θρίαμβο στο Wimbledon

Wimbledon Νόβακ Τζόκοβιτς Νικ Κύργιος
AP Images

Wimbledon: Το μεγαλύτερο ποσό στην ιστορία του ιστορικού Grand Slam θα πάρει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά την κατάκτηση του τροπαίου για τέταρτη σερί φορά.

Ο «Νόλε» επικράτησε του Νικ Κύργιου στον τελικό και πανηγύρισε τον 21ο τίτλο σε major τουρνουά στην καριέρα του.

Τόσο οι δύο φιναλίστ, αλλά και όσοι αγωνίστηκαν στο φετινό Wimbledon δεν θα πάρουν βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξης, μετά την τιμωρία που έφερε η απόφαση να αποκλειστούν Ρώσοι και Λευκορώσοι τενίστες, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι διοργανωτές «απάντησαν», δίνοντας «τρελά» λεφτά ως χρηματικά έπαθλα. Το συνολικό ποσό που μοιράστηκε φτάνει τα 50.500.000 δολάρια! Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ως νικητής θα βάλει στα ταμεία του 2.460.000 δολάρια, κάτι που ισχύει και για την Έλενα Ριμπάκινα που κέρδισε στις γυναίκες.

Αξίζει απλά να αναφέρουμε ότι την περασμένη χρονιά δόθηκαν συνολικά 43.000.000 δολάρια, ενώ Νόβακ Τζόκοβιτς και Άσλεϊ Μπάρτι πήραν από 2.090.000 δολάρια.

Τζόκοβιτς σε Κύργιο: «Έχουμε κι επίσημα ένα bromance»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στις δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του τίτλου είχε όρεξη για χιούμορ κι αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Νικ Κύργιο. «Πρέπει να ξανασκεφτείς τη σχέση μας. Έχουμε κι επίσημα ένα bromance. Γι' αυτό έχασες. Άρχισες να με ενοχλείς στα social media», είπε με αρκετή δόση χιούμορ και συνέχισε: «Είναι η αρχή μιας υπέροχης σχέσης. Αν και η γυναίκα μου ήταν δίπλα μου όταν μου έστελνες μηνύματα, μπορούμε να αρχίσουμε με ένα δείπνο και μερικά ποτά και θα δούμε».

Στις πιο σοβαρές δηλώσεις του, ανέφερε: «Ξέρω ότι είναι δύσκολο να βρω λέξεις παρηγοριάς έπειτα από έναν χαμένο τελικό. Είσαι από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Συγχαρητήρια, σου εύχομαι τα καλύτερα. Συγχαρητήρια και στο επιτελείο σου. Σε σέβομαι πολυ. Νομιζω ότι είσαι απίστευτος αθλητής και ταλέντο στο τένις. Θα δούμε πολλά περισσότερα από σένα».

Σχετικές ειδήσεις