ΣΠΟΡ

Ο Τζόκοβιτς στο... απόσπασμα: Αποκλείεται από το US Open λόγω εμβολίου

Ο Τζόκοβιτς στο... απόσπασμα: Αποκλείεται από το US Open λόγω εμβολίου
AP Photo

Τιμωρητική απόφαση κατά του Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος για ακόμα μια φορά χάνει το δικαίωμα να αγωνιστεί λόγω… μη εμβολιασμού κατά του κορονοϊού!

Αυτή τη φορά ο κορυφαίος τενίστας αποκλείεται από US Open λόγω των μέτρων που ισχύουν στις ΗΠΑ.

«Οι μη Αμερικανοί που επιθυμούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ θα πρέπει να εμφανίσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του covid-19 κατά την αναχώρησή τους» σημειώνεται σε σημερινή ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) με την οποία επισφραγίζεται αυτό που όλοι γνώριζαν.

Η τακτική πολλών χωρών που δεν έχουν υιοθετήσει εναλλακτικές διαδικασίες λειτουργώντας σχεδόν εκδικητικά κατά εκείνων που έχουν επιλέξει να αντιμετωπίσουν την πανδημία με άλλους τρόπους έχει οδηγήσει σε αντιδημοκρατικές αποφάσεις.

Θυμίζεται πως ο Τζόκοβιτς δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται αντιμέτωπος με το καθεστώς αυτό καθώς έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή της πανδημίας πως δεν έχει καμία πρόθεση να εμβολιαστεί, ασκώντας το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην ελεύθερη βούληση, ωστόσο φαίνεται πως μερικοί δεν βλέπουν με... καλό μάτι αυτή του την απόφαση.

Ο Τζον Μακενρό, ο θρύλος του τένις, στέκεται στο πλάι του Σέρβου, χαρακτηρίζοντας ως «αστείο» αυτό που συμβαίνει.

«Δεν είναι δίκαιο. Είναι αστείο όλο αυτό. Εγώ θα έκανα το εμβόλιο για να παίξω, ωστόσο τα πιστεύω του καθενός πρέπει να γίνονται σεβαστά. Σε αυτό το στάδιο της πανδημίας, δυόμιση χρόνια μετά, ο κόσμος γνωρίζει τι συμβαίνει και μπορεί να ταξιδέψει ελεύθερα. Είναι πραγματικά αστείο αυτό που συμβαίνει», ανέφερε ο Βρετανός.

Να σημειωθεί πως ο Τζόκοβιτς είχε απελαθεί από την Αυστραλία για τον λόγο αυτό τον περασμένο Ιανουάριο και μάλιστα ο ίδιος είχε δηλώσει αποφασισμένος να μην αγωνιστεί αν υπάρχει όρος για υποχρεωτικό εμβολιασμό.