ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Έστειλε την Ελλάδα στο World Group I του Davis Cup

Στέφανος Τσιτσιπάς Davis Cup
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε 2-0 σετ (7-6(1), 6-1) του Αντρές Αντράντε, έκανε το 3-1 κόντρα στον Ισημερινό κι οδήγησε την Ελλάδα στη μεγάλη κατηγορία του Davis Cup, για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια! 

Σπουδαία επιτυχία για το ελληνικό τένις, το οποίο θα βρεθεί στην κορυφαία κατηγορία και θα διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση του... Μουντιάλ του αθλήματος

Η εθνική ομάδα με ηγέτη τον Στέφανο Τσιτσιπά επικράτησε με 3-1 νίκες του Ισημερινού και πανηγύρισε σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ τη μεγάλη άνοδο στο World Group I του Davis Cup.

Σε μια ημέρα με πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, οι φίλαθλοι έδωσαν το «παρών» στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και με τη «ζεστή» ατμόσφαιρα που δημιούργησαν βοήθησαν ώστε η Ελλάδα να πετύχει τον μεγάλο στόχο της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίριση ανακοίνωσε sold out, καθώς εξαντλήθηκαν και τα 12.937 εισιτήρια που τέθηκαν στην κυκλοφορία.

Η Εθνική «κουβαλούσε» το 2-0 από την πρώτη ημέρα κι ήθελε άλλη μια νίκη για πάρει την άνοδο. Στο διπλό, Πέτρος Τσιτσιπάς και Αλέξανδρος Σκορίλας έδωσαν μεγάλη μάχη, αλλά τελικά «λύγισαν» στα δύο σετ (7-6(4), 6-4) από τους Γκονζάλο Εσκομπάρ και Ντιέγκο Ιντάλγκο.

Κάπως έτσι η πρόκριση κρίθηκε στον αγώνα του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος, όπως και το Σάββατο (4/2), επιβεβαίωσε τα προγνωστικά κι επικράτησε 2-0 σετ του Αντρές Αντράντε.

Ο τενίστας από τον Ισημερινό έβαλε δύσκολα στον Έλληνα πρωταθλητή στο πρώτο σετ, αλλά στο φινάλε «μίλησε» η εμπειρία. Ο Στέφανος έκανε το 1-0 στο tie-break, το οποίο πήρε με 7-1, ενώ με τη φόρα που απέκτησε επικράτησε 6-1 στο δεύτερο σετ.

Σχετικές ειδήσεις