ΕΛΛΑΔΑ

Davis Cup - Συγκλονιστικός Τσιτσιπάς: «Σκεφτόμουν τους δύο πιλότους την ώρα του αγώνα»

Davis Cup - Συγκλονιστικός Τσιτσιπάς: «Σκεφτόμουν τους δύο πιλότους την ώρα του αγώνα»
eurokinissi

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγύρισε την πρώτη νίκη για την Ελλάδα στο Davis Cup, ωστόσο όπως είπε η σκέψη του βρισκόταν στους δύο αδικοχαμένους αεροπόρους του μαχητικού Phantom.

Χαμόγελα χαράς αλλά και συγκίνηση χάρισε στο πανελλήνιο ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της πρώτης αναμέτρησης για το Davis Cup.

Ο Έλληνας τενίστας υπέταξε άνετα 2-0 σετ τον αντίπαλό του από το Εκουαδόρ Αλβάρο Γκιγιέν και οι 10.000 θεατές που κατέκλυσαν το στάδιο τον αποθέωσαν.

Ωστόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, δεν ξέχασε τις δύσκολες ημέρες που περνά η χώρα μας έπειτα από τραγικό δυστύχημα με την πτώση του μαχητικού Phantom. Η απέραντη θλίψη για τον θάνατο του 31χρονου Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του 29χρονο Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, «άγγιξε» και τον Έλληνα αθλητή.

«Δεν ήταν το καλύτερο μου παιχνίδι σήμερα. Σκεφτόμουν τους πιλότους στη διάρκεια του αγώνα. Ήμουν φορτισμένος και από τον κόσμο που ήρθε για να μας δει στο ΟΑΚΑ», είπε μεταξύ άλλων ο ίδιος στις δηλώσεις του

Μάλιστα λίγο πριν το πρώτο σερβίς, οι δύο ομάδες, οι διοργανωτές αλλά και ο κόσμος που έδωσε το «παρών» στο «κλειστό» του ΟΑΚΑ απέτισαν φόρο τιμής στους πιλότους, τηρώντας ενός λεπτού σιγή.