ΣΠΟΡ

Λευτέρης Πετρούνιας: Έτοιμος να γίνει θρύλος της ενόργανης γυμναστικής – Η ώρα του τελικού

Λευτέρης Πετρούνιας
Intime News

Λευτέρης Πετρούνιας: Ο «άρχοντας των κρίκων» αγωνίζεται στον τελικό των κρίκων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Τουρκία κι ετοιμάζεται να γίνει θρύλος της ενόργανης γυμναστικής.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει σημειώσει σπουδαία επιτεύγματα στην καριέρα του, ωστόσο αυτή τη φορά είναι έτοιμος να γράψει το όνομα του με «χρυσά» γράμματα.

Ο σπουδαίος Έλληνας αθλητής διεκδικεί το έβδομο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής. Είναι κάτι που δεν έχει πετύχει κανείς αθλητής στην 68χρονη ιστορία του θεσμού.

Ο Πετρούνιας είναι μαζί με τον Κρίζτιαν Μπέρκι, οι μοναδικοί που μετρούν έξι χρυσά μετάλλια. Ο Ούγγρος αθλητής μέτρησε έξι συνεχόμενες πρωτιές στον πλάγιο ίππο από το 2005 μέχρι το 2012.

Επίσης, είναι έτοιμος να καταλάβει άλλη μια κορυφή, καθώς ανεβαίνοντας στο βάθρο θα φτάσει συνολικά τα οκτώ μετάλλια, κάτι που επίσης δεν έχει πετύχει κανένας άλλος γυμναστής στο παρελθόν.

Τη Μ. Τρίτη (11/4) ο Πετρούνιας έβαλε τις βάζεις για να γράψει ιστορία, καθώς εξασφάλισε την 11η συμμετοχή του σε τελικό σε ισάριθμες παρουσίες στη διοργάνωση. Προκρίθηκε ως τέταρτος με 14,733 βαθμούς, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα στην προσγείωση.

Λευτέρης Πετρούνιας: Η ώρα του τελικού

Ο Πετρούνιας κράτησε το καλύτερο για το Μ. Σάββατο (15/4) και τον μεγάλο τελικό των κρίκων, όπου ετοιμάζεται να γίνει θρύλος της ενόργανης γυμναστικής. Συγκεκριμένα, ο ιστορικός αγώνας θα ξεκινήσει στις 15:10 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2.

Σχετικές ειδήσεις