ΣΠΟΡ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ανατριχιαστική υποδοχή στον Σέρβο και την εθνική μπάσκετ - Ξέσπασε σε κλάματα (vid)

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ανατριχιαστική υποδοχή στον Σέρβο και την εθνική μπάσκετ - Ξέσπασε σε κλάματα (vid)
SCREENSHOT - VIDEO

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επέστρεψε στη Σερβία μετά την κατάκτηση του US Open και γνώρισε τρομερή αποθέωση από τους συμπατριώτες του, μαζί με την εθνική μπάσκετ της χώρας.

Συγκλονιστική υποδοχή επιφύλασσαν οι Σέρβοι στον Νόβακ Τζόκοβιτς και την εθνική ομάδα μπάσκετ της χώρας, με τον θρύλο του παγκόσμιου τένις να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του και να λυγίζει από τη συγκίνηση.

Ο «Νόλε» έφτασε τα 24 Grand Slam, μετά την επικράτησή του στον τελικό του US Open κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ, ενώ η εθνική ομάδα μπάσκετ της Σερβίας επέστρεψε με το ασημένιο μετάλλιο από το Μουντομπάσκετ 2023.

Ο σερβικός λαός υποδέχθηκε με ανατριχιαστικό τρόπο τους συμπατριώτες του για τις επιτυχίες τους και ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν άντεξε από τις εκδηλώσεις λατρείς και λύγισε ξεσπώντας σε κλάματα.

Μάλιστα, ο Μπογκντάνοβιτς και οι υπόλοιποι αστέρες της εθνικής Σερβίας έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν και να τον παρηγορήσουν.

Λίγα λεπτά μετά ο Τζόκοβιτς βρήκε ξανά την ψυχραιμία του κι αφού τραγούδησε αρκετά τραγούδια έκανε λόγο για μία πρωτόγνωρη κατάσταση: «Αυτό είναι το πιο συναισθηματικό καλωσόρισμα στη ζωή μου.

Το πρώτο ήταν όταν κέρδισα το πρώτο μου Wimbledon, ήμουν εκεί με την ομάδα μου και ήταν ξεχωριστό, γιατί ήταν η πραγματοποίηση του παιδικού μου ονείρου. Αλλά δεν έχω ζήσει ποτέ κάτι τέτοιο, και πιθανότατα δεν θα ζήσω ποτέ.

Διότι είναι η πρώτη φορά που βρέθηκα στη σκηνή με πρωταθλητές από άλλο άθλημα, ανθρώπους που θαυμάζω απεριόριστα, τους σέβομαι, τους στηρίζω και βρέθηκα... να μοιράζομαι τη σκηνή μαζί τους και τις παγκόσμιες επιτυχίες τους. Είναι κάτι που θα θυμάμαι για πάντα.

Και μετά το τραγούδι αφιερωμένο σε μένα, που τραγούδησε η Ένωση Βελιγραδίου... Δεν ξέρω, αυτή μπορεί να είναι η πιο όμορφη στιγμή στη ζωή μου» ανέφερε ο Τζόκοβιτς.

Παίρνοντας μία βαθιά ανάσα, συνέχισε: «Είμαστε ένα έθνος που ποτέ δεν παραδίδεται, ποτέ δεν τα παρατά! Πριν από μερικά χρόνια, άκουσα ότι το Βελιγράδι κατεδαφίστηκε και ξαναχτίστηκε 47 ή 49 φορές.

Μπορείτε να νιώσετε αυτό το πνεύμα, μπορείτε να το νιώσετε σε αυτούς τους νέους που ήρθαν, μπορείτε να νιώσετε την περηφάνια, τη σύνδεση με τους αθλητές και οι αθλητές είναι ένας από τους μεγαλύτερους, αν όχι οι μεγαλύτεροι, πρεσβευτές αυτής της χώρας.

Είναι απίστευτο προνόμιο για εμάς να εκπροσωπούμε τη χώρα μας με το εθνόσημο της Σερβίας στο στήθος. Ευχαριστούμε όλους εκείνους που επέδειξαν θέληση, στήριξη, αγάπη και πάθος όλα αυτά τα χρόνια. Δόξα τω θεώ!» κατέληξε ο Τζόκοβιτς.