ΣΠΟΡ

Τραγωδία στη Σουηδία: Αυτοκτόνησε η 21χρονη δρομέας Εμίλια Μπράνγκεφαλτ - Το τελευταίο της μήνυμα

Τραγωδία στη Σουηδία: Αυτοκτόνησε η 21χρονη δρομέας Εμίλια Μπράνγκεφαλτ - Το τελευταίο της μήνυμα
Instagram

Σοκαρισμένη η αθλητική κοινότητα της Σουηδίας μετά την είδηση της αυτοκτονίας, σε ηλικία 21 ετών, της δρομέα μεγάλων αποστάσεων Εμίλια Μπράνγκεφαλτ.

Η ταλαντούχα αθλήτρια μεγάλων αποστάσεων κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στον αγώνα 40 χιλιομέτρων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Trail του 2022 στο Τσιάνγκ Μάι, ενώ φέτος είχε τερματίσει 5η σε αγώνα παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Ίνσμπρουκ.

Τον τελευταίο μήνα, όμως, αναγκάστηκε να κάνει ένα μεγάλο διάλειμμα από το άθλημα αφού διαγνώστηκε με εξαιρετικά υψηλό καρδιακό ρυθμό, όπως η ίδια είχε αποκαλύψει στην τελευταία δημόσια ανάρτησή της στα social media.

Το απόγευμα της Τετάρτης (22/11), η Σουηδική Ομοσπονδία Στίβου επιβεβαίωσε ότι η Εμίλια Μπράνγκεφαλτ αυτοκτόνησε νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η δήλωσή της ομοσπονδίας αναφέρει: «Τους τελευταίους μήνες της, η Εμίλια ένιωθε πολύ άσχημα, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Είχε καλή υποστήριξη από τους πιο κοντινούς της, αλλά στις 13 Νοεμβρίου έδωσε τέλος στη ζωή της».

Σε ένα μήνυμα προς την αδερφή του στο Instagram, ο αδελφός της, Άνταμ, αποκάλυψε ότι είχε ζητήσει ψυχιατρική υποστήριξη στις 12 Νοεμβρίου, αλλά δεν μπόρεσε να λάβει θεραπεία λόγω «έλλειψης προσωπικού»!

Ο Άνταμ απέτισε φόρο τιμής στις αθλητικές ικανότητες της αδελφής του καθώς και στο πάθος της, προσθέτοντας: «Η αγάπη σου για το άθλημά σου και το να μπορείς να κινείσαι, ήταν απερίγραπτη. Μια αγάπη για τον αθλητισμό που πάντα μοιραζόμασταν. Όλα τα εκατοντάδες χιλιόμετρα που κάναμε σκι, όλα τα άλματα που κάναμε και όλες οι ωραίες αναμνήσεις που δημιουργήσαμε μέσα από την κίνηση.

Αλλά η αγάπη είναι δύσκολη. Όταν η αγάπη σου για ό,τι λάτρευες σκίζει πιο οδυνηρά από εσένα και το σώμα σου. Δεν άντεχες άλλο...».

Το τελευταίο μήνυμα της Εμίλια Μπράνγκεφαλτ

«Έχει περάσει καιρός από τότε που έχω δημοσιεύσει κάτι εδώ. Και αυτό επειδή από τα τέλη Ιουλίου το σώμα μου έκλεισε. Δεν έχω καταφέρει να προπονηθώ καθόλου λόγω εξαιρετικά υψηλού καρδιακού ρυθμού. (120-150 bpm) Απλά στέκομαι όρθια. Ακόμα και μια βόλτα είναι επώδυνη τώρα. Έχω πάει στο νοσοκομείο και επισκέφθηκα το ιατρείο πάνω από 20 φορές, αλλά κάθε εξέταση αίματος είναι καλή. Ακόμα το σώμα μου είναι σούπερ αγχωμένο αν και του έχω δώσει τόση αγάπη τους τελευταίους μήνες❤️ Ίσως ήταν υπερβολικό για ένα 21χρονο κορίτσι να τρέξει στο Transvulcania 48k και WMTRC 45k με λιγότερο από ένα μήνα κενό ενδιάμεσα.

Είμαι πολύ λυπημένη γιατί το τρέξιμο και η προπόνηση σημαίνουν τόσα πολλά. Αλλά τώρα, το να ζεις μια φυσιολογική ζωή είναι δύσκολο. Πέρασα περισσότερες ώρες στο κρεβάτι παρά στα πόδια μου τον περασμένο μήνα.

Ίσως μια μέρα να επιστρέψω. Ή δεν θα το κάνω. Ελπίζω το σώμα μου να μπορέσει να ανακάμψει από αυτό», ήταν το τελευταίο μήνυμα της Εμίλια Μπράνγκεφαλτ στο Instagram.

Σχετικές ειδήσεις