ΣΠΟΡ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο: Η μισή Ουγγαρία στέρησε από την Ελλάδα την απευθείας πρόκριση στους «8»

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο: Η μισή Ουγγαρία στέρησε από την Ελλάδα την απευθείας πρόκριση στους «8»
KOE

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο: Μια έκπληξη μεγατόνων στο Ουγγαρία - Ιταλία στέρησε την απευθείας πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας στα προημιτελικά και την έστειλε για ένα έξτρα παιχνίδι στα πλέι οφ.

Η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών θα διεκδικήσει τελικά μέσω των χιαστί - πλέι οφ την πρόκρισή της στην προημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το οποίο φιλοξενείται στην Κροατία.

Και αυτό γιατί η μισή Ουγγαρία (κατέβηκε στη διοργάνωση χωρίς 9 βασικούς παίκτες) νίκησε με 10-5 την Ιταλία στο τελευταίο ματς της 3ης αγωνιστικής του Α' Ομίλου.

Έτσι, λοιπόν, στην τριπλή ισοβαθμία που δημιουργήθηκε στον Όμιλο ευνοημένες ήταν η Ιταλία -που είχε νικήσει 15-8 την Ελλάδα- και η Ουγγαρία -αν και ηττήθηκε στην πρεμιέρα από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με 10-8.

Στο παιχνίδι με την Ιταλία, η ομάδα του Ζολτ Βάργκα επέβαλλε τον ρυθμό της από το δεύτερο οκτάλεπτο και με... αιχμή του δόρατος τον Φέκετε έφθασε σε μια σημαντική επιτυχία.

Η Εθνική Ελλάδας θα αντιμετωπίσει, πλέον, μία εκ των Ολλανδία ή Σλοβακία στον αγώνα των πλέι οφ με φόντο τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Κροατία.