ΣΠΟΡ

Μάικ Τάισον: Αντιδράσεις για την επιστροφή του στα ρινγκ - Το βίντεο που προκαλεί ανησυχία

Μάικ Τάισον: Αντιδράσεις για την επιστροφή του στα ρινγκ - Το βίντεο που προκαλεί ανησυχία

Viral έχει γίνει στα social media ένα βίντεο που δείχνει τον Μάικ Τάισον να χρειάζεται βοήθεια για να περπατήσει.

Σε μια κίνηση έκπληξη, ο Μάικ Τάισον επιστρέφει στην πυγμαχία σε ηλικία 57 ετών για να αντιμετωπίσει τον Τζέικ Πολ, αλλά ορισμένοι θαυμαστές του αναρωτιούνται αν θα έπρεπε να αγωνίζεται μετά από το βίντεο που εμφανίστηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο.

Ο Τάισον πρόκειται να επιστρέψει στη δράση στις 20 Ιουλίου 2024 όταν θα αντιμετωπίσει τον πρώην Youtuber και νυν πυγμάχο στο Άρλινγκτον του Τέξας. Ο αγώνας θα διεξαχθεί μπροστά σε 80.000 φιλάθλους και μπορεί να αποφέρει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια.

Ο πρώην πρωταθλητής βαρέων βαρών δεν έχει εμφανιστεί στο ρινγκ από τότε που αντιμετώπισε τον Ρόι Τζόουνς Τζούνιορ στο Λος Άντζελες τον Νοέμβριο του 2020 και ο τελευταίος του επαγγελματικός αγώνας ήταν το 2005.

Πολλοί οπαδοί της πυγμαχίας ωστόσο πιστεύουν πως ο Τάισον θέτει την υγεία του σε κίνδυνο, ειδικά μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο από εκδήλωση της UFC στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το βίντεο, το οποίο φαίνεται να έχει τραβηχτεί πριν από μερικά χρόνια, δείχνει τον δημοφιλή πυγμάχο να χρησιμοποιεί ένα μπαστούνι και να τον βοηθάει ένα άτομο για να περπατήσει.

«Ο Τάισον πρέπει να αποσυρθεί οριστικά πριν πληγωθεί σοβαρά» σχολίασε ένας χρήστης του X, ενώ ένας άλλος είπε: «Ο Μάικ Τάισον πριν από 2 χρόνια χρησιμοποιώντας ένα μπαστούνι για να περπατήσει... Ο Τζέικ Πολ είναι ξεδιάντροπος».

Ο Έντι Χερν, διοργανωτής αγώνων εξέφρασε ανοιχτά την αντίθεσή του για τον αγώνα. «Είμαι το λάθος άτομο που έχει ερωτηθεί γιατί μου αρέσει η πυγμαχία, οπότε για εμένα είναι απίστευτα λυπηρό. Ο Μάικ Τάισον είναι σχεδόν 60 χρονών. Το καταλαβαίνω ότι πολλοί άνθρωποι θα παρακολουθήσουν τον συγκεκριμένο αγώνα. Αλλά η άποψή μου, ως οπαδών των μαχητικών αθλημάτων είναι ότι είναι πολύ λυπηρό», σημείωσε ο επιχειρηματίας.

Ωστόσο, ο Τάισον απάντησε δημοσιεύοντας ένα βίντεο κλιπ από την προπόνησή του. Η μετάδοση του αγώνα θα γίνει απ’ το Netflix, στις 20 Ιουλίου.

Ο Μάικ Τάισον είναι απ’ τους καλύτερους μποξέρ όλων των εποχών. Ένας απ’ τους πιο δυνατούς ανθρώπους που ανέβηκαν ποτέ στο ρινγκ, με τη ζωή του να τον κάνει ακόμη μεγαλύτερο αστέρα για πολλούς. Ο Πολ απ’ την άλλη, είναι 27 ετών κι έχει ρεκόρ 9-1.

«Ανυπομονώ πολύ να μπω στο ρινγκ με τον Τζέικ Πολ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τάισον και συνέχισε: «Έχει μεγαλώσει σημαντικά ως πυγμάχος με τα χρόνια, οπότε θα είναι πολύ διασκεδαστικό να δούμε τι μπορεί να κάνει η θέληση και η φιλοδοξία ενός “παιδιού” με την εμπειρία και την ικανότητα ενός GOAT (Greatest Of All Time)».

Από την πλευρά του ο Τζέικ Πολ ανέφερε: «Είναι τρελό να πιστεύεις ότι στον δεύτερο αγώνα μου για επαγγελματίες έγινα viral επειδή έβγαλα νοκ άουτ τον Νέιτ Ρόμπινσον στο undercard ματς του Μάικ Τάισον. Τώρα, λιγότερο από τέσσερα χρόνια αργότερα, ανεβαίνω για να αντιμετωπίσω τον ίδιο τον Τάισον για να δω αν έχω ό,τι χρειάζεται για να νικήσω έναν από τους πιο διαβόητους μαχητές της πυγμαχίας».

Σχετικές ειδήσεις