ΣΠΟΡ

Κύπελλο Αττικής Ζίου – Ζίτσου 2016 στο Πέραμα

Κύπελλο Αττικής Ζίου – Ζίτσου 2016 στο Πέραμα

Ρεκόρ συμμετοχών αναμένεται στο κύπελλο Αττικής που διοργανώνει ο πανελληνιονίκης σύλλογος Περάματος «Μαύροι Ιππότες», υπό την αιγίδα της ΕΦΕΟΖ-Ζ.

Πάνω από 30 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, ξεπερνώντας τους 600 αθλητές θα λάβουν μέρος σε όλα τα αγωνιστικά συστήματά (fighting-duo-ne waza) το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται, στο κλειστό γυμναστήριο Περάματος «Πρόνοια» (Ηπείρου & Καποδιστρίου).

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά θα γίνουν και αγώνες Brazilian Jiu-Jitsu για τους μικρούς αθλητές κάτω των 15 ετών, ξεπερνώντας σε συμμετοχή τα 80 άτομα.

Όπως τόνισε μιλώντας στο newsbomb.gr ο δάσκαλος της σχολής των Μαύρων Ιπποτών Περάματος κ. Καρνέσης Μόρφης: «Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη μας και για την σχολή μας ότι το κύπελλο διοργανώνεται στο Πέραμα. Θα είναι ένα πρωτάθλημα πολύ καλά στημένο με προδιαγραφές μεγάλων διοργανώσεων όπως είναι το πανελλήνιο και τα μεγάλα διεθνή τουρνουά».

Η σχολή του Περάματος δραστηριοποιείται στο χώρο του Ζιου-Ζίτσου από το 2008. Πρόσφατα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα οι «Μαύροι Ιππότες» κατέκτησαν την πρώτη θέση στην πανελλήνια κατάταξη ανάμεσα σε 1480 αθλητές και 115 συλλόγους, εξασφαλίζοντας σε 42 αθλητές τους μια θέση στην Εθνική Ομάδα και την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο εξωτερικό, σε βαλκανικά, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Επίσης, άξιο λόγου είναι οι μεγάλες διακρίσεις του συλλόγου αυτού, όπως 1 χρυσό παγκόσμιο, 6 χάλκινα παγκόσμια, 1 χάλκινο πανευρωπαϊκό και δεκάδες χρυσά-αργυρά και χάλκινα βαλκανικά μετάλλια.

Οι πολεμικές τέχνες είναι ευρέως διαδεδομένες στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο και το αθλητικό επίπεδο πολύ ανεβασμένο. Ο Δάσκαλος Μόρφης Καρνεσης τονίζει: «Η διοργάνωση αυτή είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να έρθει η νεολαία ακόμα πιο κοντά στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στο άθλημα του Ζίου-Ζίτσου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΦΕΟΖ-Ζ , για την εμπιστοσύνη που μου έδωσε με την ανάθεση της διοργάνωσης του πρωταθλήματος αυτού , το Δ.Σ. του συλλόγου μας, τους αθλητές και τους γονείς για την πολύτιμη εθελοντική βοήθεια τους και στήριξη. Ο σύλλογος μας ότι έχει καταφέρει μέχρι στιγμής το οφείλει σε μια κοινή προσπάθεια μεταξύ Δασκάλου-Γονέα & Παιδί. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Newsbomb.gr για το ενδιαφέρον που δείχνει για το άθλημα μας και εμάς προσωπικά σαν σύλλογο και να ευχηθώ καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες».