Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΣΠΟΡ

«Hypecourt 9200»: Το πολύχρωμο γήπεδο μπάσκετ σε μία μικρή πόλη του Βελγίου (vid)

Newsbomb

Η μικρή πόλη του Βελγίου Dendermonde πιστεύει στους πολύχρωμους δρόμους και στις κατά παραγγελία αστικές παρεμβάσεις από καλλιτέχνες δρόμου.

Και ο γραφίστας Hans de Backer, γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Drukdoenerij, παρουσίασε το «Hypecourt 9200», ένα πολύχρωμο γήπεδο μπάσκετ το οποίο είναι μια γραφίστικη ερμηνεία του 9200, του ταχυδρομικού κώδικα της περιοχής. Με αυτόν τον τρόπο η Dendermonde «μπήκε στον παγκόσμιο χάρτη».

Το περασμένο καλοκαίρι δόθηκε στην ασήμαντη πόλη επιπλέον χρώμα με πέντε τοιχογραφίες, στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού φεστιβάλ Viewmasters 2021. Τώρα, οι κάτοικοι μπορούν να προσθέσουν στη λίστα το καινούργιο «Hypecourt 9200» που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον επιμελητή του πρότζεκτ Bart Warnier του Wham Office.

Το «Hypecourt 9200» δημιουργήθηκε για την ντόπια νεολαία και αναμένεται να κάνει πιο φωτεινή τη γειτονιά. Το ενδιαφέρον είναι, ωστόσο, η γραφίστικη προσέγγιση στον ταχυδρομικό κώδικα της πόλης: με μια επιφάνεια 364 τετραγωνικών μέτρων και πάνω από 150 λίτρα βαφές, ο TK 9200 είναι απόλυτα ορατός από ψηλά και κάνει την Dendermonde να ξεχωρίζει ως πολύχρωμη πόλη. «Περιμένω πώς και πώς να διέλθει από πάνω η Google Maps!».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εισήγηση Επιτροπής: Πώς θα έρχονται στην Ελλάδα οι ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής

Θρήνος για τη χήρα του Μανώλη Καντάρη, Σιμόνα Βιρτζίλι: Φίλοι την αποχαιρετούν στα social media

Ελένη Μενεγάκη: «Κάγκελο» οι συνεργάτες της μόλις την είδαν (video)