Lockdown: Τι ισχύει στον αθλητισμό – Κανονικά Super League, Basket League κι ευρωπαϊκοί αγώνες

Βαγγέλης Πάτας

Στην επιβεβαίωση ότι τα πρωταθλήματα της Super League και της Basket League θα συνεχιστούν κανονικά παρά το lockdown προχώρησε στην καθιερωμένη ενημέρωση, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι από τις 6 το πρωί του Σαββάτου η χώρα μπαίνει σε δεύτερο lockdown, το οποίο όπως ο ίδιος διευκρίνισε θα διαφέρει από το πρώτο σε κάποια σημεία.

Ένα από αυτά αφορά τον αθλητισμό, καθώς όπως γνωστοποίησε επίσημα ο Νίκος Χαρδαλιάς τα πρωταθλήματα της Super League και της Basket League θα συνεχιστούν κανονικά εν μέσω lockdown.

Εξαίρεση και τα ευρωπαϊκά ματς

Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τα ευρωπαϊκά ματς των ελληνικών ομάδων τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στο μπάσκετ. Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός στο Champions League κι η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στο Europa League θα δώσουν κανονικά τα ματς τους. Αντίστοιχα στο μπάσκετ, κανονικά θα διεξαχθούν και τα ματς του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και του Ολυμπιακού στη Euroleague, του Προμηθέα στο Eurocup και της ΑΕΚ με το Περιστέρι στο Basketball Champions League.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «επιτρέπεται η ατομική άθληση σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους και αθλητικές εγκαταστάσεις μέχρι τρία άτομα, με έναν εξ αυτών να είναι ο προπονητής. Επιτρέπεται επίσης η διεξαγωγή αγώνων μόνο της Super League και της Basket League, και ευρωπαϊκών αγώνων του Champions League, του Europa League, της EuroLeague και του Basketball Champions League».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Κατεβάζει ρολά η Ελλάδα μέχρι 30 Νοεμβρίου - Αναλυτικά όλα τα μέτρα

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved